Rock & Roll: De rollerdisco maakt haar comeback

In de jaren ’70 en ’80 gingen jongeren niet zomaar een dansje in de stamkroeg doen. Neen. Dan ging je naar de rollerdisco om de blits te maken. Nu zo’n dertig jaar later is die rollerskatetrend in een 2.0-jasje back in town, hoe leuk is dat. Aangezien ik er de laatste tijd steeds meer over hoor en lees, vond ik het de hoogste tijd om eens wat ins en outs met je te delen. Komen ze!

Let’s rock and roll

Retro is het zeker dat rollerskaten of rolschaatsen, net wat je wil. In het verleden heb ik me er wel eens aan gewaagd, en ik kan je vertellen dat het best pittig is. Wellicht een gebrek aan aanleg (*wink*).  Een beginnersles om de basics onder de knie te krijgen, is dan ook geen overbodige luxe. Vooral niet als je tijdens een rollerdisco niet en public op je plaat wil gaan. Gelukkig ploppen er in ons land steeds meer rollerskatebanen als paddestoelen uit de grond waar je de fijne kneepjes kan leren. Zo opende begin deze maand een gloedjenieuwe rollerskatebaan in Utrecht, de grootste van ons land. Opzwepende beats, lichteffecten en een gi-ga dansvloer, als je hier niet het skate fever opdoet…

Roller Skate Jam Amsterdam

Of wat dacht je van een openlucht roller skate jamZaterdag 18 augustus sta jij ‘m misschien wel te shinen in het Amsterdamse Vondelpark tijdens deze homage aan de originele New York ‘roller disco block parties.’ Dat wordt van 15:00 tot 19:00 de voetjes van de vloer. Haal die rolschaatsen maar van de zolder! Mocht je ze nou thuis niet (meer) in de kast hebben liggen, dan kan je ze ook gewoon voor €7,50 huren. Laat die rock and roll king or queen in je naar boven komen tijdens deze openlucht rollerdisco!

rollerdisco