Trend: begin de dag met een azijnshotje

Azijn. Het smaakt vreselijk maar het schijnt enorm goed voor je te zijn om dit goedje te nuttige voor de dag begint. In Japan nemen ze het zelfs voor- en na iedere maaltijd. Meestal puur als shotje maar je mag het natuurlijk ook verdunnen met water of met ijs. Wij zijn niet zo van de azijn maar we moeten er maar aan wennen. Er zijn inmiddels ook in Amsterdam heuse pop-up bars die azijncocktails schenken.

Uhh… waarom zou je met een zuur gezicht aan azijn willen nippen? Nou omdat je veel meer verschillende soorten azijn hebt dan de zure appelazijn waar je nu meteen naar grijpt als we het over azijn hebben. Zo bestaan er ananasazijn en honingazijn, sounds interesting. Hoe langer de azijn rijpt, hoe beter de smaak wordt, dit werkt in feite hetzelfde als bij wijn.

Het is nog goed voor je ook
Een goede azijn herken je aan de kleur en hoe donkerder de azijn, hoe meer vitamines en mineralen deze bevat. Donkere azijn smaakt beter én azijn is goed voor je spijsvertering en metabolisme. Azijn bevordert je gezondheid, bestrijd allergiën, werkt bloedzuiverend en houd eetlust onder controle. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat azijn een natuurlijke bron is van o.a. vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, pectine en beta-caroteen.