Pistache cold brew latte
Romig, nootachtig en een beetje zoet. De pistache cold brew latte is een boost op ieder moment van de dag. En zo moeilijk is dit drankje helemaal niet te maken. Maar wat is een cold brew eigenlijk? Is het een veredelde naam voor ijskoffie of nét even anders.
Cold brew wordt op een andere manier bereid dan ijskoffie. Het wordt namelijk gebrouwen met koud water dat maximaal op kamertemperatuur is. Dit water wordt over gemalen koffie gegoten en kan dan trekken, soms wel tien tot vijftien uur lang.
Uiteindelijk houd je dan een sterke koffie over die gemengd wordt met water. Cold brew is dus een mix van half water en half koffie en omdat er geen gekookt water gebruikt wordt, is de smaak iets minder zuur in vergelijking met gewone ijskoffie.
Pistachio Cold Brew Latte
Dit heb je nodig:
-240 ml volle melk
-45 gram gepelde pistache nootjes
-2 theelepels kristalsuiker
-IJsblokjes om te serveren
-Medium cold brew shot (180 ml)
De cold brew kun je met de Oracle Jet van Sage maken dankzij de Cold Brew-feature, maar je kunt het natuurlijk ook op de ouderwetse manier doen. Slow cold brew koffie is hot en in een koffiecorner kan een apparaat waarmee je koffie brouwt als een barista eigenlijk niet ontbreken.
Zo maak je het:
Mix de melk, pistache nootjes en suiker in een blender en meng het tot een smooth substantie. Zeef het mengsel tot er geen stukjes meer in de drank zitten. Vul een mooi glas met ijs en voeg de pistachemelk toe. Als laatste schenk je hier de cold brew bij en top je het af met wat gehakte pistache nootjes.
Dit recept met pistache is echt een aanrader en bevat weinig calorieën.