TOZI Amsterdam

Overgewaaid uit Londen is restaurant TOZI – dat in Venetiaans dialect “een vriendengroep” betekent – nu ook in Amsterdam neergestreken. Another Italian place en daar kunnen wij nooit genoeg van krijgen.
Tozi
Je eet er volgens het cicchetti-concept waarbij je de gerechten deelt. Geen straf want het is onmogelijk om maar één gerecht van de kaart te kiezen. Italiaanse klassiekers zijn altijd goed maar de signature dishes zijn ook verradelijk lekker. De Tonnarelli “Cacio e Pepe” is hemels. Net als de melanzane en de ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel. Mag ik nog een ronde bestellen?
truffel tozi
Oh wijn ook ja. Op de kaart staan alleen maar Italiaanse wijnen en dat is goed. Want Italiaanse wijnen zijn goed. Er is ook negroni die uit belachelijk authentieke wijnvaten aan tafel geschonken wordt. Dineren bij TOZI is een alleraardigste beleving en ook een beetje educatief. Op de toiletten leer je namelijk een paar woorden Italiaans. Wel zo vriendelijk om de super attente bediening in het Italiaans te bedanken na een té fijne avond. Grazie!
tozi sfeerReserveer hier een tafel.
TOZI, Koninginneweg 34, Amsterdam