Stop met (light) frisdrank drinken en wel hierom!

Heb jij besloten om minder frisdrank te drinken? Mooi! Want je hebt vast gemerkt dat het niet helpt voor een strak figuur, je tanden er niet beter op worden en het eigenlijk helemaal nergens goed voor is.

Het tast je tanden aan
Frisdrank bevat veel zuren die het tandglazuur aantasten. Door de grote hoeveelheid toegevoegde suiker proef je hier niks van. Wanneer de glazuurlaag verdwijnt merk je dat aan gele tanden en soms worden ze zelfs kleiner! In het ergste geval verdwijnen jouw tanden op den duur helemaal. Dus als de tandarts je waarschuwt doet hij dat niet voor niks!

Lang leven je nieren!
Verschillende studies wijzen uit dat het drinken van meer dan twee glazen light frisdrank kan leiden tot proteïnurie. Dit wil zeggen: een verhoogde uitscheiding van eiwitten in de urine. Na een glas light frisdrank zijn je nieren dus druk bezig met afscheiden van afvalstoffen afkomstig uit de frisdrank. Wanneer je de light frisdrank laat staan kunnen ze zich weer focussen op andere dingen.

Alles krijg weer smaak
Het is echt waar, zonder light frisdranken proef je meer. Kunstmatige smaakmakers zoals aspartaam zijn vaak 200 keer zoeter dan normale suiker. Je smaakpapillen wennen hieraan. Als je een hele tijd niet naar jouw gebruikelijke glas prik grijpt zul je merken dat je trek krijgt in gezondere dingen. Deze hebben opeens meer smaak!

Dag hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid en nog veel meer…
Aspartaam misleidt niet alleen je smaakpapillen, nee de potentiële neurtoxine heeft meer dan 90 andere bijwerkingen! Slapeloosheid, wallen, verzwakking van het immuunsysteem en haaruitval zijn allemaal mogelijke klachten die overblijven als het glas leeg is.

Sterke botten
In de darmen worden door het fosforzuur calcium, magnesium en zink met elkaar verbonden. Door de grote hoeveelheid suiker én kunstmatige zoetstoffen wordt de uitscheiding van calcium versnelt. De cafeïne (vocht afdrijvend) zorgt er alleen maar voor dat alles nog sneller je lichaam verlaat. Zeg maar dag tegen alles wat goed is voor je botten!

Afslanken?
Dat gaat je niet lukken met frisdrank én dus ook niet met light frisdrank. Als jij een enorme portie suiker of zoetstof binnenkrijgt, stijgt je bloedsuikerspiegel enorm. Hierdoor wordt de ingenomen suiker al vrij snel omgezet in vet. Daarnaast brengt het drinken van (light) frisdrank je stofwisseling in de war. Door de inname van zoetstoffen krijgt ons lichaam een seintje dat we behoefte hebben aan nog meer calorieën. Ons honger- en verzadigingsgevoel wordt verstoord en we grijpen veel eerder naar producten zoals brood en pasta.

Deze ijsblokjes zorgen voor suikervrij smaakwater!

Volg Enfait ook op Instagram!