Stoom je lichaam op het nippertje klaar voor jouw vakantie

Detoxen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Niet alleen is het geweldig voor je huid, je voelt je oprecht minder opgeblazen en daarom zekerder op het strand. Eigenlijk wilde je in januari al beginnen met een dieet maar you know… er kwam een verjaardag tussendoor en de zomer leek nog zo ellendig ver weg. Uiteindelijk ben je nog steeds niet aan de lijn en je hebt nog maar één week. Wat te doen?

Er zijn bepaalde manieren waardoor je je binnen een week fitter voelt!

1. Begin de dag met detox water
Dit kan een warm glas water zijn, of water met een citroen of appelazijn. Ben je dit water na een dag al beu? Dan gooi je een kan vol met komkommers, sinaasappels en munt, dan heb je de volgende dag weer een ander smaakje. Warm water stimuleert de bloedcirculatie en het is aangenaam voor je organen. Genoeg drinken is absoluut een must als jij van jouw afvalstoffen af wilt.

2. Scrub onder de douche
De week voor je vakantie wil je dat je huid er gezond uit ziet. Scrubben is de manier om dit te bereiken. Het geeft de bloedcirculatie een boost en het stimuleert je lymphestelsel waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.

3. Eet geen suiker
Ik ben echt een zoetekauw maar ik weet ook: suiker is super slecht. Voor alles. Stiekem krijg je ook veel suiker via drankjes binnen. Let hier op… even een wijntje laten staan kan heus geen kwaad en probeer eens kaneel in de koffie of thee. Smaakt ook best lekker en het verlaagd de bloedsuiker.

4. Één sap dag
Een sapkuur van een paar dagen houdt niet iedereen vol, een sapkuur van een dag, dat moet lukken. De perfecte juice bevat boerenkool, spinazie en gember om je vetverbranding te stimuleren. Het is trouwens ook best oké om maar een dag aan de juice te gaan. Hoe vaker je een sapkuurtje neemt, hoe eerder je lichaam went aan het niet vaste voedsel. Je spijsvertering hoeft bij vloeibaar voedsel minder moeite te doen om voedingsstoffen te verteren en ik heb me laten vertellen dat je maag lui kan worden. Het kauwen op een maaltijd helpt ook bij de vertering en dat doe je niet als je aan een sapje slurpt.

5. Vermijd sommige producten
Dan hebben we het over gluten, lactose en tarwe. En vlees als je het aankunt. Natuurlijk weet je zelf het beste waar je je goed bij voelt maar van dingen zoals melk, pasta en brood krijgen veel mensen een opgeblazen gevoel. Eet vooral veel groenten, fruit en drink water. Heb je een craving? Kies dan voor een handje noten of een glaasje tomatensap. Al na een week voel je je stukken gezonder, van binnen én van buiten.

6. Beweeg iedere dag
Dit is een belangrijk onderdeel van een korte maar intensieve detox. Beweeg. Iedere. Dag. Dit betekent: rennen, wandelen, springen, dansen of fitness. Doe precies waar jij je goed bij voelt, maar doe het wel. Het liefst minimaal een uur per dag.