Spingaren in Amsterdam

Spingaren? JA! Een mooie plek waar je van alles kunt proeven maar waar je vooral de (vegan) charcuterie moet nemen. Afgelopen week gingen wij eten in het restaurant dat alweer enige tijd geopend is. We lazen positieve en negatieve berichten en waren erg nieuwsgierig toen we aanschoven. Het is een vrij groot restaurant en toch zit je gezellig, de grote bar in het midden zorgt voor sfeer en er is veel groen.

Spingaren staat bekend om de betere charcuterie, lekker bij een borrel of als voorgerecht. Er is zelfs vegan charcuterie die prima smaakt! Al vinden wij het echte vlees lekkerder. Alle charcuterie wordt op artisanale wijze in huis gemaakt. We like!

Wat wij ook ideaal vinden is de kaart want ten eerste: je hebt kleine gerechten om te delen. Deze worden op planken geserveerd en kunnen als voorgerecht of als shared dining opgesmikkeld worden. Dus als je geen grote eter bent, is de keuze toch reuze. Ten tweede kun je ook grotere gerechten bestellen voor flinke trek. De wijnen zijn top, de Gin Tonics al net zo en de kaasplank is ook niet mis. Eigenlijk hebben ze alles wat wij lekker vinden, van een oester tot labne (gehangen yoghurt).

spingaren

In het restaurant kun je overigens ook met groepen terecht, er kan maar liefst 120 achter in de zaal. Voor een meer intieme setting hebben ze een aparte eetkamer en wij zaten voor in het restaurant met uitzicht op de gracht.

Meer weten? Ga dan naar de website van Spingaren.