Slappe borsten? Dat komt hierdoor

Het is de angst van veel vrouwen: slappe theezakjes. Memmen die op je knieën hangen… een boezem die de potloodtest niet meer doorstaat. Sommige vrouwen rennen zelfs naar de plastisch chirurg als ze merken dat het allemaal niet meer fier overeind staat. Wel. Zo erg is het allemaal niet en slappe borsten zijn part of life. Maar als je er toch bang voor bent: voorkomen is beter dan genezen! Voor een deel heb je de stevigheid van je borsten zelf in de hand.

1. Zonnen
In de zon of onder de zonnebank. UV-straling zorgt ervoor dat het collageen in de huid afbreekt waardoor je borsten automatisch slapper worden. Dus wat vind je belangrijker? Een bruine teint of stevige borst? Probeer je in ieder geval goed in te smeren met een kwalitatieve zonnebrandcrème.

2. Roken
Is nergens goed voor! Ook niet voor je borsten… wie regelmatig aan een sigaretje hijst heeft een grotere kans op een gerimpelde en verouderde huid. Kleine haarvaatjes slippen dicht waardoor er minder bloed bij het huidoppervlak komt en collageen wordt eerder afgebroken. Wil je niet!

3. Heftig sporten
Sporten is erg goed maar doe het wel voorzichtig. Als je gaat hardlopen krijgen je borsten contant schokken en daarom is een sportbeha geen overbodige luxe. Draag je deze niet? Dan kan het zijn dat je bindweefselstructuur scheurt waardoor je borsten gaan hangen.

4. Diëten
Afvallers die in een korte tijd veel gewicht kwijtraken, weten dat je huid niet meteen weer aansluit. Er is niet voldoende rek en dat is best logisch maar wel funest voor je lijf. Met name de borsten hebben een jasje nodig dat alles netjes op z’n plek houdt. Na flink afvallen heb je een grote kans dat dit jasje te groot is geworden…

5. Onvoldoende vitamines en mineralen
De elasticiteit van je huid is het allerbelangrijkste voor stevige borsten en deze wordt voor een groot deel bepaald door collageen en elastine. Deze stoffen kun je doormiddel van voeding stimuleren. Zorg dat je gezond en gevarieerd eet zodat je voldoende antioxidanten, flavonoïden, pycnogenol en anthocyanidinen binnenkrijgt. Daarnaast zijn vitamine A, B, C en E hartstikke belangrijk! Net als jodium, zink, selenium, omega-3 en omega-6 vetzuren. Best lastig om dit allemaal binnen te krijgen dus je zou ook voedingssupplementen kunnen innemen.

Lees ook: Overweeg jij wel eens om nooit meer een beha te dragen?