Sel Magique: knap en beter zout

Ja, we schrijven hier op Enfait regelmatig dat een bewuste levensstijl een heel goed idee is. Veel groenten, minder vlees en we mijden zelfs wel eens gluten en lactose. Maar een ding eten we áltijd. Zout. Want eten moet smaken en soms hebben we ineens gewoon knalhard ontzettend veel zin in een smaakmaker. Maar dan wel een écht lekker. Sel Magique uit de Provence laat nu ook Nederland kennismaken met de ‘Rolls’ onder het zout. Jouw keuken is niet compleet zonder een drietal fleur de sel mélanges: de Classic, Spicy en Salt & Pepper. Magisch smaakmakers om je gerechten of cocktails mee op te peppen. Strooit u maar!

Voor sommige mensen maakt het geen donder uit wat ze op hun eten strooien. Stop dan maar met lezen… Sel Magique is namelijk voor fijnproevers. Voor kenners die net als de Fransen het liefst werken met in ieder geval 3 soorten zout: grof zeezout voor het kookwater van groente, pasta, rijst of aardappelen, fijn keukenzout voor o.a. sauzen en ragouts en fleur de sel, ofwel Sel Magique voor de finishing touch. Knapperig en smeltend op de tong. Het is de meest zeldzame zoutsoort die slechts in twee gebieden in Frankrijk te krijgen is. Het Franse stadje Guérande is de bakermat van Sel Magique. Daar wordt door connaisseurs op windvrije en droge oogstdagen het bovenste laagje zout weggeschept. Je snapt: deze zeldzaamheid willen wij proeven.

sel magique

Sel Magique Thanksgiving diner
Er is geen smaakvoller moment om Sel Magique in Nederland te introduceren dan Thanksgiving. Ik schuif aan in de eetkamer van Villa Nicola – een parel in Amsterdam – waar we met een intiem gezelschap verschillende gangen, opgespiced met Sel Magique gaan proeven. Het haardvuurd knispert en ik krijg een cocktail met een randje zout in mijn hand. Begint goed zeggen we dan! Het voorgerecht is een mousse van schaaldieren met langoustine en mossel. Hier strooien we een beetje van de Spicey variant overheen. Na het voorgerecht wordt de kalkoen aangesneden. Iedereen krijgt een lekker stuk met cranberry’s met koffie aroma en een zoete aardappeltaartje. Hierbij nemen we de Classic blend. Het nagerecht bestaat uit verschillende mondvermakers waaronder een bonbon met pindakaas en zout, een pompoentaartje en een brownie.

Sel Magique Pop-Up store
Een ding is zeker: na dit diner wil ik het volledige arsenaal Sel Magique in mijn keuken hebben staan. Wil jij ook indruk maken in de keuken? Bezoek de SEL MAGIQUE POP-UP STORE van 10 t/m 31 december.

Beethovenstraat 40, AMSTERDAM

Openingstijden
ma t/m zaterdag 10:00 – 18:00 uur
zondag 12:00 – 17:00 uur