Roze & witte peper mocktail met een vleugje freesia

Soms heb je zin in een lekker drankje zónder alcohol. Precies voor dit soort momenten zijn mocktails een uitkomst en omdat ik dit jaar ‘bloemenmeisje’ ben voor ‘Mooiwatbloemendoen’ deel ik mijn favoriete recept. Februari is de maand van de Freesia en daarom is deze bloem de inspiratie voor meerdere verfrissende alcoholvrije recepten. Voor wie wil: je kunt er natuurlijk altijd een scheut alcohol bij gooien.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE ROZE & WITTE PEPERSIROOP (4 PERSONEN)
• 1 el roze peperkorrels
• 1 tl witte peperkorrels
• 5 el suiker
• Tonic
• IJsblokjes
• Flinterdunne plakjes citroen en grapefruit

Stamp de roze en witte peper fijn in een vijzel. Verwarm de pepers in een steelpan met de suiker en 150 ml water en kook in 10 minuten in tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Verdeel de siroop naar smaak over 4 glazen en vul verder aan met tonic en ijsblokjes. Voeg plakjes citroen en grapefruit.

Kijk elkaar dan nu diep in de ogen aan en proost! Benieuwd naar de andere recepten? Ga dan naar Mooiwatbloemendoen.

Credits: mooiwatbloemendoen.nl x delicious.