Restaurant Persijn Amsterdam

De wijk achter het Amstelstation, de Omval aan de Amstel… daar gebeurt het. In mum van tijd is deze buurt verhipt en verrijkt met vertier in alle vormen. Alles is er groots en meeslepend, net als het QO Hotel waarin restaurant Persijn en bar Juniper & Kin huizen. Het hotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en bovenin heb je kosmopolitische views over Amsterdam. Er is een moestuin op het dak gesitueerd waar de meeste ingrediënten voor de keuken vandaan komen. Vers, lokaal en seizoensgebonden.

persijn

De ingrediënten van eigen bodem typeren dan ook de keuken van Persijn. Met deze verse spullen maken ze Hollandse kost met een bijzondere twist. Een simpele stamppot staat bijvoorbeeld op de kaart net als snert met rookwortel, knolselderij en roggebrood. Wie weet lees je er zo overheen maar het is rookwortel in plaats van rookworst. Net zo lekker maar bewust met minder vlees. Al staat er wel vlees op de kaart maar de porties zijn kleiner zodat het eten van groenten wordt gestimuleerd. En het vlees is biologisch en van eigen bodem. All the way good vinden wij! Zo heeft ook de vega ruim de keus bij deze ‘Dutch Eatery’.
persijn amsterdam
Zelfs de wijnen uit het restaurant zijn waar het kan lokaal. Bij ons voorgerecht met zalm dronken wij een bubbel uit Limburg want ook in ons eigen land weten ze van wijn. Persijn Amsterdam is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. En ook leuk: ze hebben een bar met allerlei Hollandse borrels en natuurlijk een bitterbal. Ideaal voor de vrijdagmiddagborrel. Of zondag… of net wanneer je trek hebt in een drankje.