Restaurant Nieuw Amsterdam is de nieuwste aanwinst van de stad

Restaurant Nieuw Amsterdam is nieuwer dan nieuw. Het restaurant dan. Want de plek, het West-Indisch huis op de Haarlemmerstraat, is zo nieuw nog niet. Het statige pand is dé plek waar in 1625 de opdracht werd gegeven tot de bouw van een fort op Manhattan. De stichting van Nieuw-Amsterdam (nu New York) was een feit. Toen het restaurant Nieuw Amsterdam het pand betrok, was de naam dan ook geen ingewikkeld recept.

Horeca man Teun Vermaas is de man achter restaurant Nieuw Amsterdam en de locatie is voor hem niet lukraak een Amsterdams gebouw. Deze plek doet hem echt wat omdat zijn ouders hier ooit het ja-woord gaven. Ja. Ik heb het ook nog ooit bezichtigd als trouwlocatie en het is werkelijk waar in parel in de stad. Geschiedenis moet je in ere houden en het interieur van het Nieuw Amsterdam is alles behalve nieuw. Nouja. Wel nieuw want de tent is flink verbouwd maar het sfeertje is heerlijk ouderwets. Alsof je in een stamkroeg neerstrijkt met een houten bar, kroonluchters en schilderijen uit de Nederlandse koloniale periode.

Nieuw amsterdam

Hollandse klassieker in een nieuw jasje
Chefkok Onno Klein Langenhorst is de baas in de keuken en regelt dat jij krijgt wat de pot schaft – of eh… wat er op de kaart staat. En de keuze is ruim! Echte klassiekers zoals carpaccio, biefstuk en een dame blanche toe zijn altijd goed. Te eenvoudig? Dan kies je toch voor slakken in de schelp of een van de vele vega opties. Ik bedoel wanneer je kunt kiezen tussen courgettes als carpaccio gesneden, gepofte gele biet met amandelen, oude Beemster en mandarijn of Vacherin met zuurkool, kastanje en filodeeg weet je dat ze snappen dat we heus niet vijf dagen in de week vlees weten. Er valt wat te kiezen. Zelfs als je geen gluten eet kom je aan je trekken.

nieuw amsterdam

Restaurant Nieuw Amsterdam is 7 dagen in de week geopend voor ontbijt, lunch en diner.