Restaurant MOER in Amsterdam

Groentes zijn het nieuwe vlees. Voor ons is vlees allang geen dagelijkse kost meer maar eerder een uitzondering. Behalve als je buiten de deur eet, daar speelt vlees of vis nog vaak de hoofdrol. Bij MOER is dit niet het geval, hier zijn het de groentes die een prominente rol spelen.

MOER vind je in een ruig pand waar voorheen een Michelingarage huisde. Deze Michelin heeft trouwens niks met sterren te maken, neuh eerder met autobanden. Inmiddels worden er gelukkig wél de sterren van de hemel gekookt want het menu is verrukkelijk. Voordat we aan tafel gaan krijgen we een warm welkom en zo begint de avond al goed. Want waar in Amsterdam krijg je nog een hand? Het enthousiasme waarmee wij ontvangen worden is al bijna onbetaalbaar en dan moet de rest nog op tafel komen.

oester

We krijgen een glas bubbels aangeboden en niet veel later volgt er als amuse een oester. Een roze oester door schuim van rode kool, granny smith en bloedzuring. NOM! Bijna zonde om op te eten… maar we doen het toch en lekker dat ‘ie is.

boerenkool mouse

Verassend Hollands is de knapperige boerenkool stamppot amuse met mosterdzaad en ja hoor, je eet gewoon boerenmoes maar dan sjiek. Houden wij van.

gerecht

Het tussengerecht is een ring van zandpeen met verschillende andere wortelsoorten (paarse wortel, mini-bospeen), zeekool, bronzen venkel, piccalillykroepoek en een dressing van yoghurt en laurierolie.

truffel

Daarna volgen enkele tussengerechten waaronder deze prei met paddestoelenduxelles, bouillon van paddestoelen, schuim van aardappel en verse truffel.

vis

Om te smullen zijn de spruitjes (als puree, galettes en de schillen van paarse spruitjes) met waterkers, snoekbaars uit Friesland en nantuasaus (saus van schaaldieren).

vlees

Het hoofdgerecht is biet, puree, geroosterd, zoetzuur en blad, spelt, gekookt en gepoft en wilde eend, de borst gebakken en het pootje sous vide gegaard.

desert

Last but never least is het desert: Karmozijn(peer), sorbet van peer en chips van karmozijnpeer, mouse van chocola, crème van tonkabonen en crème van pastinaak afgemaakt door de kok met warme karamel.

Meer weten? Ga dan snel naar de website van Restaurant Moer!