Recept: quinoa met andijvie en champignons

Afgelopen week ging het roer om. In ieder geval wat eten betreft, want de afgelopen weken heb ik het mezelf er té gemakkelijk vanaf gemaakt. Pizza’s, wraps en vooral veel stokbrood met kaas stonden op het menu. Maar op een gegeven moment ga je dat merken, krijg je last van vermoeidheid en daar heb je ze: de extra kilo’s.

Daar moeten we niks van hebben! Daarom gaan we op de gezonde tour. Om te beginnen heb ik een flinke portie quinoa met andijvie en kastanjechampignons gemaakt. Genoeg voor het avondeten en de lunch!

Recept: boerenkoolsalade met geroosterde pastinaak en frisse tahindressing.

Ingrediënten:
300 Quinoa
500 gram Andijvie
500 gram kastanjechampignons
Witte saladekaas
Geroosterde hazelnoten

Voor de dressing:
Het sap van 1 sinaasappel
6 lepels olijfolie
2 lepels mosterd
Peper en zout

quinoa
En zo maak je het:
Het is super simpel! Je kookt de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel quinoa goed af met water, anders heeft deze een bittere smaak. Bak ondertussen ook de champignons – met een beetje peper -. Als alles op het vuur staat maak je de dressing door alle ingrediënten te mengen. Deze dressing gaat over de (gewassen) andijvie. Voeg, als deze klaar zijn, de quinoa en champignons aan de andijvie toe. Rooster de hazelnoten en strooi deze door het mengsel. Doe er vervolgens nog wat blokjes saladekaas doorheen en je hebt een gezond en heerlijk maal!