Pas maar op voor een zere nek: zware jassen zijn de boosdoener

Nekklachten. Ze zijn vervelend, vermoeiend en soms te voorkomen. Vooral gevoelige mensen kunnen nekklachten krijgen door het dragen van een jas of jack. De klachten worden nog erger als ze een zware jas aanhebben én een tas dragen. Dit zijn typische triggerpoints voor pijn in de nek.

Er zijn veel mensen die er geen last van hebben, maar als je het aan ‘gevoelige’ of minder atletisch gebouwde mensen vraagt, is het uittrekken van hun jas een opluchting. Vooral in de winter, als de jas weer aan moet, krijgen ze last van allerlei ongemakken. Ook je houding heeft invloed op nekklachten, stel dat je je schouders vaak naar voren laat hangen, dan heb je meer kans op gevoeligheid.

Men weet het niet
Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat deze klachten worden veroorzaakt door een simpel kledingstuk of accessoire. Ja. Ook een zware ketting kan klachten veroorzaken. Sommige populaire kledingstukken hebben een verborgen impact op jouw lijf. Van zware tassen of hoge pumps begrijpt iedereen dat ze oncomfortabel zijn, maar een ketting? Of een jasje? Dat ligt minder voor de hand. Zelfs een skinny jeans kan rugklachten veroorzaken omdat ze soepele bewegingen in de heupen stagneert. Dit betekent niet dat je je nek nooit meer met je favoriete ketting mag versieren, maar doe het met mate. Als jouw oorlellen op de grond hangen door zware oorbellen, doe je deze toch ook niet altijd in? Geeft jouw lichaam regelmatig een break van belastende kledingstukken.