Ongesteld? Period Panties helpen je zonder maandverband of tampons de menstruatie door

Kort geleden schreef ik een stuk omdat een man op een nogal vreemde manier een oordeel had over de vrouwelijke menstruatie. Hij vond namelijk dat we niet moesten zeuren over de kosten voor tampons of maandverband. Vandaag ontdekte ik iets totaal anders: voor vrouwen die bewust geen tampons of maandverband willen gebruiken is er nu iets nieuws: period panties van Flux Undies. Whut? Yes, yes: een duurzamer alternatief voor je maandelijkse benodigdheden.

Periods panties kunnen we eigenlijk het beste vergelijken met wasbare luiers. Het zijn speciale onderbroekjes die niet doorlekken en die tampons of maandverband daardoor overbodig maken. Je kunt de absorberende broekjes na gebruik gewoon wassen in de wasmachine of je maakt ze schoon met een washandje. In principe heb je meerdere broekjes per dag nodig omdat een broekje dezelfde hoeveelheid bloed absorbeert als twee tampons.

Dit bericht bekijken op Instagram

Saturday’s to-do list: Netflix, eat, sleep, *stretchhhh*, repeat ✔️

Een bericht gedeeld door FLUX Undies (@fluxundies) op

Lek je niet door?
Zoals we al zeiden: de gemiddeld broek houdt ongeveer de hoeveelheid bloed tegen waar je normaal gesproken twee tampons voor nodig hebt. De speciale broekjes hebben meerdere lagen die het bloed opvangen en vasthouden. Je hebt de broekjes van katoen, merinowol of bamboe en door de antibacteriële laag zijn ze ook nog eens hygiënisch.

Ik vind het nog te spannend om een brokje uit te proberen (bang voor doorlekken!) en zie het niet zitten om de broekjes na mijn menstruatie bij de rest van de was te gooien. Maar eerlijk is eerlijk: ik denk dat er veel vrouwen zijn die hier wél voor openstaan en het is fijn dat er nieuwe alternatieven zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

⁣White sheets are a-okay when you’ve got your period-proof undies on! ✊????✊???? ⁣

Een bericht gedeeld door FLUX Undies (@fluxundies) op