Oh no! Deze dingen verergeren menstruatiepijn

Once a month. Dat is vaak als je je iedere keer hondsberoerd voelt! De menstruatie gaat bij een groot deel van de vrouwen gepaard met krampen, vermoeidheid, cravings, lamlendigheid en andere narigheden. Ongesteld zijn is al zo erg dus dan wil je het zelf niet NOG erger maken. Vermijd deze vijf dingen in ieder geval als het zo ver is.

1. Drink geen alcohol
De gedachte: ‘alcohol verdoofd’, is bij deze niet geoorloofd. Misschien lijkt het de pijn even te verzachten maar uiteindelijk wordt het er alleen maar erger. Van alcohol wordt je moe, katterig en zwel je op. Niet erg handig als je je toch al tonnetje rond voelt!

2. Chocolade cravings
Net als alcohol is chocolade tijdens jouw ongesteldheid geen goed plan. Net als andere zoetigheden zorgt chocolade voor pieken in de bloedsuiker met daaropvolgend dalen. Weer die vermoeidheid. Opgezwollenheid en inkakkers.

3. Lui op de bank hangen
Intensief sporten, je moet er niet aan denken! Toch helpt beweging om pijn te verlichten en je mood te boosten. Hop. Hop. Snel naar de yoga, pilates of maak een flinke wandeling.

4. Cafeïne
Geen koffie? WTF? It’s your fuel. Jij leeft voor koffie…. toch is koffie het allerslechtste tijdens jouw menstruatie. Onderzoeken wijzen uit dat het je baarmoeder irriteert en dat het alleen maar meer menstruatiekrampen veroorzaakt

5.Vermijd stress
Makkelijk gezegd. Stress is niet gezond en dat weten we allang! Alleen wanneer je ongesteld bent komt die stress drie keer zo hard aan. Doe het dus rustig aan! Maak je niet druk. Zorg goed voor jezelf en als je een dagje ziek thuis wilt blijven is dat je goed recht.

Heb jij liefde voor je huis? Dan past deze spirituele lenteschoonmaak bij jou!