Nooit gedacht: chocolade paaseieren helpen je met afvallen

‘Dit meen je niet!’ Dacht ik toen ik op het internet las dat chocolade paaseieren je helpen met afvallen. Ik had er net een stuk of vijf achter de kiezen, dus dat zou héél goed uitkomen. Helaas las ik even verderop dat het alleen werkt als het om pure paaseitjes gaat… en laat nu net de crispy melkeitjes mijn favoriet zijn.

Toch is het goed om te weten dat door het eten van pure chocolade de bloedsuikerspiegel daalt. Dit hebben onderzoekers aan de universiteit van L’Aquila in Italië uitgevogeld. Voor het onderzoek moesten de proefpersonen vijftien dagen lang iedere dag een portie pure chocolade nuttigen. Na het onderzoek was de bloedsuikerspiegel van de deelnemers opeens stukken lager. Dit komt door de goede vetten in pure chocolade. Eigenlijk kun je jezelf vandaag en morgen dus het beste volproppen met pure eitjes om alle brunches en ontbijtjes te compenseren, maar weet je: ik houd het gewoon bij grote holle eieren van melkchocolade. Die moeten ook op…

Lees ook: mensen met groene ogen blijken dus ongelofelijk speciaal.