Nieuw: afternoon tea menu bij Hotel Okura Amsterdam

Een afternoon tea? Da’s eigenlijk een verfijnde versie van een flinke maaltijd met een pot thee, geserveerd in de namiddag. Denk aan etagères vol luxe hartige en zoete hapje, mondvermakers en thee in smaken die je nog niet eerder proefde. Bij Hotel Okura in Amsterdam kun je vanaf 12 oktober terecht voor de creme de la creme onder de afternoon tea’s waarbij Oosterse en Westerse invloeden samenkomen.

afternoon tea okura
De afternoon tea begint met een white chocolat, chestnut, raspberry, sudachi amuse om de smaakzintuigen te prikkelen. Na deze mondvermaker worden er hartige delicatessen geserveerd in combinatie met een licht groene thee. De chicken pie is to die for! Uiteraard zien de hapjes eruit om door een ringetje te halen. De derde gang van deze verwennerij bestaat uit verschillende zoete versnaperingen. Denk aan een chocolade-pecan macaron of matcha-hazelnoot-yuzu rolade. Voor wie uit wil pakken is het mogelijk om een cocktail of glas champagne te bestellen. Het zal je aan niets ontbreken!
afternoon tea
Leuk detail: De thee wordt geschonken door serveersters in traditionele kimono’s.

De afternoon tea wordt elke zaterdag en zondag tussen 15.00 en 17.00 uur geserveerd in Okura’s lobby. De kosten bedragen € 38 per persoon en de royal afternoon tea met een glas champagne kost € 49. Reserveren is noodzakelijk zodat de chefs de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Ga naar www.okura.nl/afternoontea voor meer informatie en reserveringen. Ook fijn: enkele zoete zijn ook in een groter formaat verkrijgbaar voor bij de koffie in de lobby. Ik zou zeker voor de Poire-Lemon gateau gaan of de Matcha-chestnut-yuzu roulade.