Strike a pose: eerste NL model met het syndroom van Down

De mode-industrie verandert. Waar je voorheen als model pas met maatje 32, 1.78 cm en geen grammetje te veel meetelde, is dat anno 2018 een heel ander verhaal. Eerder dit jaar mocht de Australische Madeline Stuart (21) als eerste model met het syndroom van Down meelopen tijdens The New York Fashion Week. Sinds deze maand hebben we ook ons eigen Nederlandse mannequin met Down: Daphne Westerdijk. Hoe super tof is dat! 

De 21-jarige Daphne droomt er al van jongs af aan van om ‘m ooit in een catwalkshow te shinen. Waar het helaas voor veel jongeren met een net niet ‘perfect’ pakketje een ver-van-hun-bed-show blijft, werd het voor deze goedlachse meid werkelijkheid. Winnie Bos van Winnie Casting had Daphne’s droom op Facebook gezet. Een wens die de Nederlandse ontwerpster Monique Désar – die zich niet aan de super strenge regels van modeshows in Parijs en Milaan hoeft te houden – maar al te graag wilde laten uitkomen.

Showstarter, en -stopper

Daphne debuteerde begin december als catwalkmodel. Ze mocht zowel de show aftrappen als afsluiten. Om met opgeheven hoofd het podium te betreden, heeft het het model met het syndroom van Down heuse catwalklessen van Leila Aigbedion gehad. En de volgende catwalksessie staat alweer gepland, 26 januari op de Black Fashion Week in Rotterdam. Dat er nog maar heel veel van dit soort gelukmakende initiatieven mogen worden geïnitieerd. Een mooie gedachte zo rond de feestdagen om mee af te sluiten!

Dit bericht bekijken op Instagram

Ohhhh her smile touches my heart again and again!!!#opening#couturewalk#Daphne#down#downsyndroom#incaawards#vrouw#telegraaf#catwalk#modeling #fashion#runwaysmile#happy#love Picture @xmoments Hair @fashionphotocaro @winniecasting @leilaaigbedion Mua @revealyourbeauty Shoes @engelsbruidsmode Design @moniquedesar_venlo @organized_by_darlene

Een bericht gedeeld door Monique Désar (@moniquedesar_venlo) op