Lovechock snapt dat liefde door de maag gaat

Liefde hè, liefde is iets bijzonders. Mogen we koesteren én vieren! Bij Lovechock beamen ze dat, maar om het alleen tot Valentijn te beperken, tsja dat vinden ze wat sund. Met hun plantaardige chocoladereepjes verklaar je heel het jaar rond de liefde aan je lief. En weet je wat het verhaal nou extra zoet maakt? De blije ontvanger geniet niet alleen.

Rauwe chocolade van Lovechock voor pure liefde

Lovechock valt in de categorie ‘ouwe rotten in het chocoladevak.’ Dat zit zo. Sinds 2009 is het Amsterdamse bedrijf (Hollands glorie, hoezee!) bezig om de zoetemondjes te laten zien dat bewust eten en lekker hand in hand kunnen gaan. In dat bouwjaar stuitten de founders namelijk op de PLUSpunten van rauwe cacao.

Veel chocoladefanaten weten niet (you’re only human) dat de cacaoboon van origine tjokvol belangrijke vitamines, mineralen en flavanoïden zit. Gek is dat niet als je je bedenkt dat de giganten van de chocoladewereld weinig (lees: vrijwel niets) van dat alles in je chocoladereep stoppen. Cacao wordt verhit, hups bups suiker erbij, oh ja en doe er ook nog maar wat kunstmatige shit bij. No way, Jose. Lovechock doet daar niet aan mee.

Franziska Rosario, CEO van Lovechock: ‘In tegenstelling tot de conventionele chocoladeproductie roosteren wij de buitenkant van onze cacaobonen slechts lichtjes, zodat de binnenkant rauw blijft. Onze rauwe cacao wordt zo min mogelijk verwerkt – uit respect voor zijn unieke, authentieke smaak en zijn gezonde natuurlijke voedingsstoffen.’

Lovechock vegan chocolade

En dan nog dit. Lovechock heeft ‘love for you, love for the planet and love for the farmer.’ Dit betekent geen geraffineerde suikers voor jou, maar een minimale hoeveelheid natuurlijke kokosbloesemnectar of dadels. Verder is elke afstammeling van Lovechock biologisch, plantaardig, gluten-, soja- en palmolievrij. Dat laatste maakt moeder aarde dolbij, aangezien er geen reusachtige stukken regenwoud het veld voor palmolieplantages moeten ruimen. Doe daar nog een scheut 100% plasticvrije verpakking bij én boeren die een eerlijk loon (en dus genoeg brood op de plank) verdienen. Als dat niet liefde in zijn puurste vorm is.

LOVE at first bite

Bij Lovechock zijn ze continu in de weer om hun assortiment uit te breiden. Nieuwste telg is de LOVE Hibiscus Cacao Nibs. Even wat anders dan al het andere in het chocoladeschap. Geen eenheidheidsworst. Vanwege de roze blos en fruitige smaak is het er één uit de bovenstebeste klasse voor Valentijn (en alle overige 364 dagen erna).

Ga je op de meest romantische dag van het jaar (voor een ander óf jezelf) voor pure ontspanning, dan is ZEN Hemp Chocolate your man (or woman). Afijn, genoeg zoetsappige kletspraat. Proef en de vonk slaat over. Iets met een gewaarschuwd mens telt voor twee 😉

De reepjes van Lovechock zijn in bio- en gezondheidswinkels voor €2,59 te koop.