Koffietrend | Cafés herontdekken het gebruikelijke kopje koffie

‘Heel Holland drinkt koffie’ zou zo een tv-format kunnen zijn. Want wat kunnen wij er met z’n allen wat van. Wakker-wordt-koffietje bij het ontbijt, wakker-blijf-cafeïneshot aan het einde van de werkdag. Maar wist je dat er een hele herontdekking van het gebruikelijke kopje koffie gaande is? Als je geen liefhebber van het bruine goud bent, wordt je dat binnen enkele minuten spontaan.

Next level kopje koffie drinken

Internationaal is er een tendens in koffieland on the rise. Een tendens waarbij steeds meer koffieleuten steeds meer willen weten over koffie. Ware koffieconnaisseurs. En dan heb ik het niet over kennis over de cortado’s, lavendel lattes of flat whites van deze wereld. De kopje koffie drinkende consument wil anno 2019 vooral eens iets anders. Een andere drinkbeleving. Een experience waarbij het draait om de verhalen achter de koffie, unieke smaakprofielen en uitzinnige, cocktailachtige creaties voor oog en mond. Nou, die oppimpbeurt kan de consument krijgen. Koffie gaat steeds meer als een kunstvorm worden gezien. De skills van barman en barista worden tot één kunst verweven.

Wat dacht je van espresso gemixt met tonic water, Camparisiroop en rozenwater óf een dubbele espresso met onder andere 70% pure chocolade en huisgemaakte gezouten karamelmarshmallows. Voor je het weet spot je koffietoko’s met dit soort lekkers bij jou in de buurt. Koffietje, iemand?

kopje koffie drinken

kopje koffie drinken

Photo credits: Felix Roasting Co