Dit is dé truc voor een optisch slanker lichaam zonder work-out of dieet


De zomer is in aantocht en de meeste vrouwen raken lichtelijk in paniek als ze denken aan weinig verhullende kleding of bikini’s. Zonde want elk lichaam is mooi als je jezelf maar liefhebt! Lief zijn voor je lichaam is meteen de beste truc voor een optisch slanker lichaam.

Veel vrouwen zijn namelijk bijna obsessief met kledingmaten bezig terwijl deze bijna altijd nietszeggend zijn. Bij de Zara pas je krap aan in een maatje 40 terwijl je bij een Scandinavisch merk met gemak een maat 38 over je heupen trekt. Maten zijn zeer misleidend en het is dan ook belangrijk om te kijken naar de pasvorm in plaats van naar de maat. Strakke, knellende kledingstukken maken je bijna altijd optisch een paar kilo zwaarder en zit minder comfortabel waardoor je je de hele dag bewust bent van die strakke broek.

Ik zweer dan ook bij een maatje groter! Niet omdat ik er nog in wil groeien – hell no! – maar vooral omdat dit lekkerder zit. Zelf mijn lingerie koop ik het liefste een maat te groot. Want als mijn lingerie te strak zit en in mijn huid snijdt, voel ik me net een rollade. De breedte van de tailleband doet ook nog iets voor je figuur. Als je een string of boxer met een bredere tailleband koopt, lijk je slanker. Bovendien snijden de bandjes niet zo in je vel. Deze slipjes van de Hema zijn perfect en hebben nog stretch ook. Die stretch is overigens mijn laatste tip!

optisch slanker
B.A.E. damesstring zwart, €5 Hema

BAE hema
B.A.E dameshipster, €6,50 Hema