Ice ice baby, dit zijn dé ijstrends van deze zomer

I scream, you scream, we all scream for…ice cream! Ook niet zo gek als je nagaat dat we al weken boffen met het zonovergoten zomerse weer. En het kwik gaat de komende dagen alleen maar verder stijgen…we lucky bastards. Al die warmte vraagt om wat extra verkoeling. Verkoeling met…stylishe ijsjes! Want zeg nu zelf, likken aan een bolletje vanille of chocolade is lekker hoor, maar weet dat het ook heel anders kan. Geef je ogen de kost met deze ijstrends die je (binnenkort) bij je favo ijscoboer kan verwachten.

Trend #1: Taart + ijs = heaven
Bakkerijen staan bomvol lekkernijen, dus waarom dat lekkers niet omvormen tot een ijsvariant moet de ijscosector gedacht hebben. Niet eerder heb je uit zoveel ’taartijsjes’ kunnen kiezen: van strawberry cheesecake tot cakebeslag en Red Velvet ijs. Mijn aandacht heb je!

ijstrendsTrend #2: Botanische smaken

Ook gaan ijsmakers steeds vaker uit hun bol(letje) met botanische kruiden als gember, kurkuma, lavendel en rozemarijn. Heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar gok dat het ‘m bij deze smaakvarianten vooral zit in de dosering.

Trend #3: Healthy guilty pleasures
Hartstikke lekker al die suikerbommetjes…alleen als je gezond bezig wil zijn, laat je het liever links liggen. Zonde! Want wist je dat er sinds kort ook gezondere ijsvarianten te verkrijgen zijn? Minder suikers en calorieën, maar bijvoorbeeld met meer proteïnen om het lekker gezond te maken. Zou je bijna na je workout voor een ijsje in plaats van voor een eiwitshake kunnen gaan.

Trend #4: Let’s go veggie
Als ik aan een ijsco denk dan denk ik niet gelijk aan vitamines, laat staan aan groentesmaken. Denk aan pompoen- of tomatenijs. ‘Dat vinden wij niet raar, nee dat vinden wij heel bijzonder.’ Ik heb deze out-of-the-box smaken nog niet in de buurt gespot, maar het zal niet lang meer duren, voordat je voor een veggie ice cream kan gaan. Iets voor jou?

Trend #5: Black is the new white
Zwart ijs van actieve houtskool is hotter dan hot. Of ik het er meteen finger lickin’ lekker uit vind zien, weet ik niet, maar gek en Instagrammable is het zeker. Het past helemaal in de zwarte #foodtrend waar Annemarie al eerder over schreef. Weet wel dat het diepzwarte houtskoolpoeder smaakloos is, en wat afgeeft op je tanden en tong…maar hé alles voor het perfecte kiekje toch? Het maakt mij nieuwsgierig!

ijstrends