Kanarie Club Amsterdam: van vroege vogels tot nachtuilen

De Kanarie Club, alleen al de naam maakt je nieuwsgierig, niet?! Hoewel deze all-day food spot in 2016 al haar entree in het Amsterdamse heeft gemaakt, ben ik er onlangs ein-de-lijk ’s avonds een hapje gaan eten. Yesss I know, gevalletje ’trage vogel.’ En ben blij dat ik ze heb ontdekt. Ondanks dat je geen extravagante vogelkooisetting hoeft te verwachten, zou ik zeggen: vlieg er eens binnen!

Kanarie Club, voor alle pluimage

De ondernemende heren achter de Foodhallen krijgen mijn credits voor hun ‘next generation hospitality’-concept. Of om het lekker Nederlands te houden: bij de Kanarie Club willen ze van alle markten thuis zijn. Neen, niet alleen wakey breaky’s, lunch en / of diner aanbieden. In de 21e eeuw moet je allrounder dan ooit te voren zijn. Vandaar ook dat ze een plek zijn waar mensen ontbijten, lunchen, dineren, werken, aan de bar kunnen hangen en op de lekkerste beats kunnen losgaan. Best of all worlds samengevoegd zou je kunnen zeggen, ik vind het geslaagd.

Alles behalve op een vogelzaadje bijten

Early birds kunnen vanaf 9:30 terecht voor een ontbijtje met croissant, kokosyoghurt of…wentelteefjes van suikerbrood (die moét ik echt nog eens proberen). Voor mij was het een Kanarie Club diner wat de klok sloeg. In de wintermaanden hebben ze een fine dinging 3- tot 5-gangenmenu. Tot die tijd is er het zomermenu dat gevuld is met tig lichte bites en gerechten. Eigenlijk kan je de meeste gerechten qua grootte vergelijken met een voor- / tussengerecht. Dus ja, dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je het niet bij één gerecht gaat houden. Zin in een vette hap? Dan lonkt de frikandel speciaal Kanarie Club Style naar je. Of wat dacht je van kalfstartaar, Yellowfin tonijn of een ienieminie pizza?

Kanarie Club Amsterdam West

Kanarie Club Amsterdam WestKanarie Club Amsterdam West

Ik ben tot de 3x lekkers gekomen, bleek gemiddeld te zijn. En ik kan je zeggen, dan zit je ook echt propje vol (helemaal als je eindigt met de super lekkere, maar mega vullende risotto, be prepared). Moet wel zeggen dat de menukaart een beetje onderdeed aan wat ik uiteindelijk op m’n bord kreeg. Begon bij de beschrijving van de meeste gerechten niet spontaan te watertanden…totdat je het voor je hebt! Stuk voor stuk is elk gerecht namelijk zeer positief, en boven verwachting uitgevallen! Wijntje erbij? Probeer dan sowieso de rode Passofino montepulciano d’abruzzo, nomnomnom.

Tsjilp ‘m rond in de Kanarie Club 

Last but not least, het interieur. Verwacht geen intieme setting of een heel spektakel van vogelkooitjes, fladderende accessoires en onnodige poespas. Wat wel? Veel licht hout, beton, bakstenen en een gele met groene touch. Aangezien het gebouw een rijke geschiedenis als oude remise heeft, heeft het een enorm hoog plafond. Dat maakt de Kanarie Club net zo open als het concept. Om het nog maar niet over het ruime terras te hebben. Ondanks dat het een heerlijk ruimtelijk gevoel geeft, maakt het het misschien voor sommigen ook gelijk net wat minder knus. Just sayin’. Neemt niet weg dat ze alsnog tal van gezellige zitjes hebben gecreëerd. Eigenlijk zou ik vooral willen zeggen, ervaar het zelf!

Kanarie Club Amsterdam WestKanarie Club Amsterdam West

Business Birds

Maandelijks organiseren ze het event ‘Business Birds.’ Twee sprekers, één thema, één vakgebied, één poolbar. Spijker je kennis in no time met een drankje in je hand bij, leer nieuwe mensen kennen, en maak er vooral een gezellige avond van. Breekt zo lekker je week. Slimme vogels houden de FB-pagina van de Kanarie Club goed in de gaten.

Kanarie Club Amsterdam West

De Kanarieclub
Bellamyplein 51 Amsterdam (West)
Dagelijks up and running van 09:30 tot 22:00

Facebook / Instagram / Website