Hotspot Alert | Wijnbar SHIRAZ, hidden gem in hartje Amsterdam

Zeg eens eerlijk, soms kan je toch zo hunkeren naar een little escape. Zo’n moment dat je je niet in de met prikkels overladen stad waant. Dat je gewoon jezelf op een zitje ploft met een goed glas wijn in de hand, nibbletje ernaast en wat fijne jazzy tunes op. Niets meer, niets minder. Klinkt goed, niet? Wijnbar SHIRAZ in hartje Amsterdam has it all! 

Wijnbar SHIRAZ, ‘hidden gem’ is een understatement

Als je in Amsterdam woont is er een gebied waar je liever niet belandt, laat staan voor een avondje wijn-spijzen…het Leidseplein. Van de ene toeristische trap rol je door naar de volgende. Maar net buiten al het rumoer zit Wijnbar SHIRAZ. Gevestigd aan de Lijnbaansgracht 267. Zo’n hangout die je via via leert kennen of bij toeval ontdekt als je op een zondagmiddag door de stad rondstruint. En laat m’n hart nu juist van dat soort spots een vreugdesprongetje maken.

Alle labels die je op het Leidseplein kan plakken, van schreeuwerig tot ongezellig, zijn alles behalve van toepassing op wijnbar SHIRAZ. Daar hangt een gezellige sfeer, is het knus ingericht, en heb je totaal niet door dat je in een barsetting vertoeft. Zo’n plek waar je neerploft, onbezonnen bent en compleet niet bezig bent met de tijd. Zo’n little escape. Ambiance, check.

Wijnbar SHIRAZ AmsterdamDoor naar de wijnen. Zij zijn in the lead. Kan ook niet anders met zo’n naam, dûh. Ze hebben flink hun best gedaan op de wijnkaart. Gelukkig bevat-ie een bups symbolen (voor Dummies), zodat je per wijn weet wat je kan verwachten. En anders zijn daar de super sympathieke wijnkenners, die de juiste match voor je vinden. Mocht er nu een wijn tussenzitten die in je wijnglas thuis ook niet zal misstaan? Dan kan je doorlopen naar het aangrenzende Boutique des vins. Een klein stukje SHIRAZ met nog wat korting mee naar huis ook.

Wat is borrelen zonder wat te happen? We komen aan bij het shared menu. Een kaart die hartstikke uiteenloopt. Van de ‘Ingewikkelde Garnaal’ in een aardappeljasje met chilimayo tot ‘Een Goed Begin’ van naanbrood met pompoenhummus of ‘De Empanada’ gevuld met lamsgehakt en feta. Niet alleen qua namen, maar ook qua windstreken zijn ze behoorlijk uit hun pan gerezen. Van Thais tot Argentijns. Gelukkig zonder dat het een allegaartje wordt. Het klopt gewoon. En als je weet dat dat uit de digitale pen van een perfectioniste komt, trek dan je eigen conclusie. Zou zeggen, snel eens gaan buurten. Maar houd wijnbar SHIRAZ wel als klein geheimpje tussen je best friends en ons. Afgesproken?

Wijnbar SHIRAZ Amsterdam

Wijnbar SHIRAZ Amsterdam