Hotspot Alert | Rum Club Utrecht

New kid on the block of kunnen we beter zeggen ‘Welcome to paradise’ in Utrecht: Rum Club. Als ik je vertel dat hetzelfde team achter deze spot zit als bij het o zo instagrammable The Street Food Club, dan staan al je zintuigen spontaan op standje ‘GO’! Een tropisch, flamboyant ex- en interieur dat er lekker uit knalt. Een gaat-dat-meemaken nieuweling in hartje Utrecht. 

Rum Club, voor alles wat tropisch is 

‘Drinkt met je billen bloot. Melk uit een kokosnoot. Je wordt vanzelf groot. Op een onbewoond eiland.’ Oké, onbewoond gaat het niet zijn bij de Rum Club aan de Utrechtse grachten. Wenkende tropische vibes met kokosnoot in de hand het hele jaar door daarentegen wél! Man man, wat hebben ze hier een aanstekelijk gezellige, laidback plek weten te creëren. De hele tropische reutemeteut halen ze uit de kast. Dansbare, ass shakin’ beats, tropical setting, oprecht gastvrije bediening. Jungle-fever meets kleurencarnaval. Als ik de volgende dag niet gewoon nog had moeten werken, waren we zo nog wat uurtjes aan de bar met live dj blijven hangen.

Caramba lekker! 

Het eten? Dat is dik in orde. Het idee is om lekker met elkaar het eten te delen, vandaar de aloha platter, feast platter en sweetie platter. Zorg ervoor dat je met een lege maag richting de Rum Club vertrekt, want uitpakken kunnen ze hier als de beste. Food baby aan het einde van de avond gegarandeerd. Op de platters: chicken wings, Caribbean fried chicken, vegan mini burgers, barbados spare ribs, roti bowl, vegan curry…zo kan ik nog wel even doorgaan. Elke platter bevat van alles. Voor de feast platter geldt dat je er helemaal je eigen Caribische food feast van kan maken. Je stelt ‘m zelf samen. Toch niet zo’n zin in zo’n plateau? Dan ga je toch gewoon voor de Bourgondische of vegan losse gerechten. Vermaken ga je je hier sowieso!

Speciale credits trouwens voor bedrijfsleider Wouter en Rum Club’er Tiffany. Continu bediening met een oprechte glimlach zien rondlopen, werkt erg aanstekelijk. Crew – dikke check.

Rum Club Utrecht

What’s in a name?!

En dan heb je de drankkaart nog van me tegoed. Een kaart van heb-ik-jou-daar qua inhoud. Hoe kan het met een naam als ‘Rum Club’ ook anders dan een overload aan combi’s met rum, rum, rum en een veertigtal bieren. Nu wil het geval dat ik niet de grootste rumfan ben. Maar hé als je er dan voor gaat, kan je er maar beter op een rumplek voor gaan. M’n +1 en ik lieten ons verrassen door de zogenoemde ‘Sharer.’ Surprise, surprise. Voor we het wisten werd er een enorme schelp – zo een waar je vroeger als kleine koter je oor tegenaan zette om de zilte zee te horen – voor ons uitgeserveerd. Of je rum lust (*wink*)! Een enorme unit die je met de hele shebang had kunnen delen. Lekker doordringbaar was-ie wel! Ben je niet zo’n held in sharen of zo’n fan van mega vazen, dan raad ik je aan te gaan voor één van de andere (non)-alcoholische opties.

Enige twee puntjes van aandacht voor deze knappe nieuwe spot zijn de muziek die uur na uur een standje harder lijkt te gaan, en voor sommigen echt tandje ’te heftig’ zal zijn. En het feit dat als je een platter besteld – waar je echt wel even met je gezelschap zoet mee bent – sommige sharing dishes wat droog worden. Maar hé twee dingen waardoor je het sowieso niet moet laten om een avond in Caribische sferen te vertoeven.

Chin chin!