Hotspot Alert | Restaurant Pompstation Amsterdam

Just around the corner een hapje eten. Laatst nam ik het wel heel letterlijk. Restaurant Pompstation is namelijk van deur tot deur één minuut met de benenwagen. Maar ongeacht of je nu om de hoek woont of een aardig eind moet reizen, het is de moeite waard! Bij de entree krijg je gelijk het gevoel van een avondje uit zijn. Zo’n spot waar je eens lekker van je dagelijkse beslommeringen kan uittunen. Hey ho, let’s go!

Restaurant Pompstation, onthoud die naam

‘Pompstation’, een naam die je voor een restaurant niet snel uit je mouw schudt. De naam refereert naar de voormalige functie van het gebouw: een pompstation. Neen, niet om je bolide vol te tanken, maar een waterpompstation. Een pompstation in hartje Indische buurt die dateert uit 1912. Eentje die zelfs ruim een eeuw later nog up and running is. En het leuke is, dat voel je af en toe nog aan de trillende vloer.

Sommige restaurants onthoud je vanwege het interieur, anderen scoren skyhigh als het gaat om het eten. Restaurant Pompstation is voor mij een perfecte culinaire mengelmoes van deze twee.  Oneindig hoge plafonds, een industriële look en een waanzinnig knap interieur. Ondanks de enorme ruimte hebben ze qua gezelligheid gelukkig niets ingeleverd. Want gezellig en knus dat is het er zeker. En om nog wat meer swing in het restaurant te brengen, is er van donderdag t/m zondag livemuziek aanwezig. Fijne beats als achtergrondmuziek, hoe leuk is dat!

 Restaurant Pompstation Amsterdam    Restaurant Pompstation Amsterdam

Rolls Royce onder de restaurants

Verwacht een internationaal Frans smaakpalet vol klassiekers. Ondanks dat je haast zou denken dat je hier met een ware Gault Millau te maken hebt, hoef je hier niet opgedoft of chique de friemel aan te schuiven. Van driedelig pak tot de jeans-sneaker look, lekker komen zoals jij bent.

Ga je naar restaurant Pompstation dan weet je dat wat je ook maar kiest, elke keuze de juiste is. Specialiteit zijn de vleesgerechten. Van lady steak tot steak tartare, tournedos, sukade – bijna zoals je het ‘draadjesvlees’ van oma kent – en supersappige hamburgers. Op de menukaart kan je precies zien van welk deel van de koe jouw stukje vlees komt. Origineel! Als je zo iemand bent die alleen op die plekken vlees wil eten waar het écht goed is, dan ben je hier aan het juiste adres. Little side note: Pompstation serveert uitsluitend het allerbeste vlees uit. Vlees van koeien die een mooi leven hebben gehad, en dat proef je.

Restaurant Pompstation Amsterdam     Restaurant Pompstation Amsterdam

Niet zo’n vleesfan? Ook als vegetariër kan je hier prima je hart ophalen met smaakvolle gerechten, en internationale wijnen on the side. Zou zeggen, laat je hierin adviseren door het kundige personeel. De keuze is namelijk reuze. Vond wel dat de crew in de loop van de (vrijdag)avond wat gestresst overkwam. Logisch als de toko bomvol zit, maar toch vind ik dat je dat als gast niet mag merken. Klein feedbackpuntje. En moneywise? Je kan het zelf zo gek maken als je wil.

Restaurant Pompstation behoort al zo’n 10 jaar tot de Amsterdamse culinaire top. Dat ze thuishoren in deze lijst maken ze nog steeds met veel verve waar. Een absolute aanrader!

Bar Restaurant Pompstation

Zeeburgerdijk 52 Amsterdam (Oost)

Website | Instagram | Facebook