Hotspot Alert | Oliver Green Amsterdam Oost

De beste versie van jezelf zijn. Zwoegen in de sportschool voor die summerproof body. (Karma)punten scoren bij je collega’s. En het liefst ook nog genoeg fruit en veggies binnenkrijgen. We willen het allemaal. Alleen hoe? Bij de nieuwe hotspot Oliver Green snappen ze dat je dagelijks al genoeg balletjes hoog moet houden. Deze nieuwe best food friend in town is er als je snakt naar snel, gezond, voedingrijk plantaardig eten. Let’s go green!

Oliver Green powerrr

Amsterdam is een appetijtelijk 100% plant-based concept rijker. Oliver Green is d’r naam. Op poten gezet door Merel en Stefan. Een sympathiek setje die samen de toko runnen, hoe leuk is dat! Begonnen vanuit een liefde om snel een lekker gezonde maaltijd te kunnen eten. Elke hap die je neemt, doet ertoe. Elke bite is een kans om je gezondheid een positieve boost te geven. En die boost die krijg je bij Oliver Green gegarandeerd. Je zou ‘m al zowat krijgen als je een blik op de menukaart werpt. Eén en al green goodness. Zelfs de niet-heilige boontjes op foodgebied – aka de snoeperts en snackerts onder ons – gaan het hier naar hun zin krijgen. Het is namelijk niet alleen ‘iets gezonds’ dat de pot schaft, maar iets ‘lekker gezonds.’ Het is zoveel meer dan knabbelen aan een rauwe wortel.

Oliver Green Amsterdam      Oliver Green Amsterdam

Oliver Green: 0% bullshit, 100% goodness

Na wat trial-and-error hebben de culinaire breinen achter Oliver Green het concept onlangs gefinetuned. Nog meer variatie van gerechten die zo zijn samengesteld dat ze je lichaam geven wat ze nodig heeft. De juiste blend van plantaardige proteïnen, koolhydraten, vetten en her en der aangevuld met gefermenteerde ingrediënten en superfoods. Be prepared, de calorieën en andere voedingswaarden zijn op de menukaart opgenomen. Zal voor sommigen dus even ‘schrikken’ zijn. Weet wel dat alle calorieën die je bij Oliver Green binnenkrijgt uit voedzame, gezonde voedingsstoffen bestaan. Ruim 500 calorieën uit een appel-carrot-ginger-smoothie halen is even wat anders dan die van een milkshake.

Genoeg over de calorieën. Bij deze healthy spot kan je terecht voor je all day fuel. Ontbijt met een burrito wrap, lunch met een awesome açai bowl, dineer met de Mexican macro bowl, en snack met bananenbrood. Wat het ook mag zijn, je weet zeker dat je je lichaam aan het verwennen bent met dit allround menu.

Oliver Green Amsterdam

Boost je vitaminepeil met juices 

En dat ze niet alleen allround op food vlak zijn, laten ze met hun scala aan verse juices zien. Voel je een verkoudheid opkomen? Gingerade is het antwoord. Je net in de sportschool in het zweet gewerkt? Green protein smoothie is wat je nodig hebt. Of wat dacht je ervan om je eigen smoothie te upgraden met een boost van matcha, spirulina of kurkuma. En dan heb ik het nog geen eens over de superfood smoothies als ‘The Energizer’, ‘Monkey Business’ en ‘Bounty Island’ gehad. Aan de subtropische namen zal het in ieder geval niet liggen. Had ik je al laten weten dat je trouwens niet alleen van deze goodness kan genieten als je bij Oliver Green aanschuift, maar dat je ook je lekkers thuis kan laten bezorgen? Dat is toch geweldig nieuws als je geen zin hebt om in de keuken te vertoeven, maar wél gezond wil eten!

Oliver Green comes to the rescue

Waar het bij de meeste hotspots draait om een gezellig etentje en that’s it, gaan ze bij Oliver Green nog een stap verder. Tuurlijk willen ze het je naar de zin maken met superlekker, gezond eten. Maar daar blijft het niet bij. Eén van de leukste dingen aan het avontuur vinden Merel en Stefan het helpen van mensen in hun weg naar een (meer) plant-based lifestyle. Dan weet je zeker dat de business wordt gerund vanuit pure affiniteit, vanuit passie. Keep up the good(ness) work guys!

Oliver Green

Eerste Oosterparkstraat 7 Amsterdam

Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag 8:30 – 21:00 | vrijdag 8:30 – 18:00 | zaterdag 09:00 – 18:00 | zondag 09:00 – 21:00 | maandag gesloten

Instagram | Facebook | Website