Hotspot Alert | Hula Hula Amsterdam voor Hawaiiaanse vibes

Hé kijk nou, dat is me een (hoelahoep)partijtje leuk zeg. Een ellenlange vlucht naar Honolulu is niet nodig, want hartje Mokum heeft er vanaf 5 juli a.s. een heuse Hawaiiaanse knapperd bij. Hula Hula Amsterdam is de naam. De hula-slingers wapperen je al meteen bij binnenkomst om de oren. Ben je gelijk met de juiste Caribbean vibeingetunedWelcome to paradise!

Aloha Hula Hula Amsterdam

Wie aan Hawaii denkt, denkt al snel aan de paradijselijke witte stranden van Waikiki beach, wenkende tropische hitte en een goedlachse bevolking. Maar wist je dat het eiland ook nog eens een bijzonder lekkere mix en mingle is van diverse internationale cuisines? Want ja, op een eiland als The Big Island is er weinig ruimte voor het zelf verbouwen van alles. Dan wordt het een kwestie van cherrypicking om van heinde en verre het lekkers binnen te halen. En zo was daar de Hawaiiaanse keuken. Een keuken waar wij over het algemeen bar weinig van afweten. Tot nu. Want met de komst van Hula Hula Amsterdam kan jij d’r beter leren kennen.

‘Voor mij de sharing schatkist’

En dat hebben m’n +1 en ik geweten tijdens het proefdiner. De Hawaiiaanse keuken blijkt namelijk echt van alles in petto te hebben. Een mengelmoes. Een cocktail van exotische tot Aziatische invloeden vol tropische ingrediënten en een rijkdom aan zeevruchten. Over cocktails gesproken. Hula Hula Amsterdam brengt de romantiek van een tiki-bar inclusief zomerse zeebries naar de grote stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van klassieke Mai-Tai’s, een Piña Colada slush, een kano vol shotjes óf – voor als je (alcoholtechnisch) flink wil uitpakken – de sharing cocktail in een mega schatkist. Laidback eiland look & feel verzekerd.

Hula Hula Amsterdam     Hula Hula Amsterdam

Nog even terug naar de tropische bites, want die verdienen extra je aandacht. Chef Pedro Banzuzi (o.a. bekend van de Adam Toren en The White Room) en sous-chef Christiaan Buitenwerf hebben hun culinaire krachten gebundeld. Het idee is dat je voor een 3-gangenmenu gaat, waarbij je de voorgerechten gezellig met je medetafelaar(s) kan delen. Als je wil. Om je een indruk te geven van wat je kan verwachten: we trapten af met een mega mini-pizza Hawaiï in pizzadoosje. Presence on point. Ook hebben we van onder andere groene asperges met yuzu, matcha en nori en kabeljauw met mango, miso en dashi mogen smullen. Originele, tikkeltje spicy gerechten die ook nog eens mooi waren opgemaakt. Scoorde de keukencrew punten mee. Mocht je nu liever op de vega(n)tour gaan, kan dat natuurlijk ook. Geef het aan, en ik weet zeker dat de Hula’ers met iets origineels op de proppen komen.

Hula Hula Amsterdam      Hula Hula Amsterdam
Hula Hula Amsterdam is wat mij betreft een spot waar je start met een fancy drankje, daarna een paar uur tafelt om vervolgens door te rollen naar de dansvloer. Oh, en vergeet vooral niet een ansichtkaart naar huis te sturen – hoé leuk – om te laten weten dat je wel kan wennen aan die Hawaiiaanse lifestyle (wink)!