Hotspot Alert | Het Haagse Bleyenberg is me er eentje!

Wat krijg je als je een koffiebar, lunchspot, dakterras én club in een blender doet? Het Haagse Bleyenberg! Pas ontdekt en by far één van m’n nieuwe lievelings in oh oh Den Haag. 

Er was eens…Bleyenberg

Bley-wie? Bleyenberg. Heerlijk zo’n restaurant waar ze alleen al door de naam nieuwsgierigheid weten op te wekken. Althans, dat had ik. Een alleskunner van heb ik jou daar gevestigd in hartje Den Haag. Vijf verdiepingen rijk. Van rooftopbar tot club en knappe vergaderlocatie.

Maar laten we beginnen bij het begin. Bij de roots van Bleyenberg. Een story behind the brand dat het vertellen waard is. Vijftien jaar lang stond dit joekel van een pand er maar vervallen bij. Antikraak, grauw en vervallen. Drie jaar geleden bedachten de initiatiefnemers Raoul en Torsten het lumineuze idee om de krachten te gaan bundelen. Torsten één bonk horeca-ervaring, Raoul ondernemer. En zo werd in 1,5 jaar tijd de boel flink opgelapt.

Bar Bleyenberg Den Haag

Voordat het pand door de wasstraat werd gehaald, waren de heren in het Haagse archief gedoken. Ze wilden wel eens weten waar dit rauwe, immense pand zoal voor had gediend. Wat bleek? Kwantum, ja zeker de winkelketen in woonartikelen, had hier jaren gezeten. Hun oog viel op een foto met daarop de toenmalige bedrijfsleider John Bleyenberg. Nieuwsgierig als de boys zijn, zijn ze gaan kijken of ze de beste man in real life konden vinden. En dat lukte! Mr. Bleyenberg vertelde uitgebreid over de jaren ’80 en ’90. Over wat voor achterbuurt het was. Veel drugs, rellen, en andere narigheid. Over zijn ‘nie lullâh mâh poetsûh’-mentaliteit. Raoul en Torsten wisten het zeker: hun toko zou een hommage aan John worden. Bleyenberg was born. Het verbouwen kon beginnen. Of beter gezegd: het zélf verbouwen kon beginnen. De heren vonden dat dat z’n charme zou hebben, en bovendien perfect matchte met de handen uit de mouwen-spirit van mr. Kwantum himself. 

                              Bar Bleyenberg Den Haag    Bar Bleyenberg Den Haag

De alleskunner Bleyenberg

Terug naar het nu. Na inmiddels zo’n twee jaar open te zijn, is Bleyenberg meer en meer een begrip in de stad geworden. Van strak in het pak tot joggingbroek chillers, van clubbers tot first daters. Zo’n spot waar iedereen terecht kan voor een borrelhap, avondvullend diner, voetjes-van-de-vloer-sessie of gewoon een bakkie pleur. En waar alles in het teken staat van feelin’ good. In De Kantine draait het om een feel-good menu bomvol fluffy pancakes, buttermilk crispy fried chicken, Thai style BBQ chicken en een vegan pita falafel. Een menukaart vol lekkers. Lekkers voor ie-de-reen. Dan is er op de 1e en 2e verdieping het zakelijke deel: Het Kantoor. Meeting spaces waar vergaderen alles behalve saai is.

    Bar Bleyenberg Den Haag     Bar Bleyenberg Den Haag

On top is er Het Dak, de allereerste rooftopbar van de Hofstad. Zon of geen zon, binnen en buiten is het hier goed vertoeven. En dan is er nog Het Magazijn waar op elektronische beats in een intieme setting tot in de vroege uurtjes gedanst – of poging tot – kan worden. Ongeacht welke verdieping je zit, overal is het lekker laidbacken geblazen. Je wordt oprecht leuk geholpen, en je wordt niet om de haverklap gevraagd of je nog iets wil bestellen. Ze laten je lekker je ding doen. Sowieso dat Bleyenberg nog jaren mee kan. Ik ben fan!