Hotel Starlino, de verkoelende Italo-zomerhit waar we niet omheen kunnen

Hallo zomer. Hallo vakantie (hopen we voor je). Hallo pop-the-bottle seizoen. Vino blanco bij een Frans bistrot is een très bien idee. Ploppen in eigen land is met al die kleurcodes ook niet verkeerd. Zeker niet sinds we een heuse Italo-zomerhit hebben gespot, getest en goedgekeurd. Hotel Starlino it is. Geen 4-sterrenhotel met rennen-voor-je-bedje taferelen, wel het bruisende vakantiegevoel in je glas. Zullen we maar?

Hotel Starlino: vakantie zonder reiskilometers

Wie Italië zegt, zegt pasta. Pizza. En voortaan zeg je ook Hotel Starlino. Althans, op het terras dan. Want waar de naam je een tikkie misleidt, is het het gloedjenieuw merk achter twee aperitivo’s en één vermout. Starlino Aperitivo Rosé, Starlino Arancione Aperitivo en Starlino Rosso. Waar die laatste het vooral als aperitief en cocktail (Negroni, please) goed doet, doen de andere twee het ook heel goed in de mix met Spritz, tonic, een mousserende wijn of bruisend water (iets met de kater komt…niet). Net wat minder bitter dan oldtimer Aperol Spritz. Kan het je niet bitter genoeg zijn? Schenk dan een extra scheutje van Starlino in en je bent er.

Hotel Starlino Cocktail Arancione Hotel Starlino Cocktail Negroni

Knallende kleuren en natuurlijke ingrediënten, wij slaan aan! Het Hotel Starlino-assortiment barst bijvoorbeeld van de wortels, bloemen, kruiden, zaden, fruit en specerijen. Waar we ook foxwild van worden, zijn een sexy, hotelish look & feel waar de charme van afspat. O, en die geïnspireerd zijn op de Art Nouveau architectuur en design. De ouderwetse apothekersflessen, de keramische-houten stoppen die doen denken aan een antieke hoteldeurknop, het label dat veel weg heeft van een do-not-disturb-deurhanger, Hotel Starlino heeft het.

Hotel Starlino

En die naam? Beppe Ronco, meester distilleerder en wijnmaker: “We hebben zo veel vrienden en bezoekers in onze distilleerderij dat het voelde als een hotel, vandaar de naam!” Je kan het maar beter weten.

Hotel Starlino is o.a. verkrijgbaar bij de Sligro, Mitra, en het kan niet lang meer duren of het staat vast ook bij de Gall & Gall.