High-Definition foundation is doorbraak in beauty-land

Misschien is het bestaan ervan bij sommigen van jullie al bekend, maar op de redactie hadden we er allemaal nog nooit van gehoord: High-Defenition (HD) make-up. Juist. Naast het beeldscherm van je smartphone, televisie en laptop, is je foundation vanaf heden dus ook in HD verkrijgbaar. Is dit dé nieuwe doorbaak in beauty-land? Is het vanaf heden echt mogelijk om er nét zo fantastisch uit te zien als de dames (en heren) op televisie? Zolang onze oneffenheden en pukkels uiteraard niet in HD te zien zijn, zijn wij on board! Natuurlijk vroegen wij ons wel af wat HD make-up onderscheidt van ‘het oude spul’ dat we gisteren nog gebruikten. Daarom hebben wij voor je uitgezocht wat HD make-up precies doet en waarom het zo bijzonder is.

Lees ook: Inside out beauty: 6 ingrediënten die voeden en doen stralen

Omdat tegenwoordig vrijwel alle digitale schermen in HD zijn, zag het Amerikaanse merk Make Up For Ever hier een gat in de markt. De bedoeling van HD foundation is dat ze het een effect van een ’tweede huid’ moet geven. Hierdoor ziet de foundaition er zowel op beeld als in real live haarscherp en vrijwel onzichtbaar uit.

Verschil in samenstelling
Het verschil tussen ‘normale’ en HD foundation zit hem in de samenstelling van de formule. HD foundation is lichter van textuur en daardoor gemakkelijker op de huid aan te brengen. Het fijne van HD foundation is dat het niet per se een matterend of dekkend effect heeft en daardoor de huid juist voedt in plaats van vernauwt. Omdat de foundation op deze manier is samengesteld, zie je met het blote oog nauwelijks dat je foundation op hebt (bye bye pancake face)! Daarnaast zorgt de formule van HD foundation ervoor dat, wanneer er veel licht op je gezicht schijnt, het licht wordt ‘verzacht’ en daardoor minder fel wordt teruggekaatst. Hierdoor worden oneffenheden vrijwel onzichtbaar wordt de ‘echte kleur’ van je huid (de foundation) letterlijk uitgelicht.

Om optimaal van het effect van HD foundation te kunnen profiteren, is het belangrijk dat je de foundation alleen met een speciale foundationborstel- of spons aanbrengt. Als je dit niet doet, zul je namelijk niet een onzichtbaar effect hebben en weinig verschil merken tussen HD of ‘reguliere’ foundation. Wij vragen ons zeer sterk af of de foundation inderdaad het werk zal doen wat ze belooft, maar origineel vinden we het in elk geval wel!

Lees ook: Dé tip om je mascara eraf te halen zonder dat het strepen achterlaat!

Foto via