Het sacraal chakra regelt je lust gevoelens

Vrouwen beleven seks allemaal op een andere manier. Of je nu regelmatig naar een beurt snakt of nooit zin hebt, bij iedereen kun je seksuele energie koppelen aan het sacraal chakra. Dit chakra wordt ook wel het tweede chakra genoemd en het regelt je seksuele gevoelens, emoties, intuïtie en scheppend vermogen. Anders gezegd: eigen vreugde (svadhisthana) ontstaat in je onderbuik. Iedereen kent het ‘onderbuikgevoel’ wanneer je aanvoelt of iets goed of fout is. Dit is je intuïtie maar er is zoveel meer waar je niet bij stil staat omdat je het niet direct voelt.

Het tweede chakra heeft als element water, dit element staat symbool voor onze lichaamssappen. Water staat ook voor beweging en verandering.

Actief sacraal chakra
Het sacraal chakra heeft alles te maken met seksuele gevoelens. Als het chakra open is, stromen deze gevoelens en geven ze je een fijn gevoel. Je staat open voor intimiteit en dit straal je uit. Seksualiteit, passie en verbinding vormen voor jou geen probleem. Een overactief sacraal chakra kan ervoor zorgen dat je altijd emotioneel bent en overactief op seksueel gebied. Wanneer je sacraal chakra in balans is, ben je creatief en in staat om problemen op te lossen. Je barst van de ideeën en hebt zin om deze uit te voeren. Je straalt liefde en warmte uit en daarmee trek je andere mensen aan. Het leven is goed zoals het is, je accepteert wie je bent in het hier en het nu. Ook ben je in staat om een ander te accepteren en kun je je goed inleven.

Onderactief sacraal chakra
Wanneer je je emoties opkropt en niet durft te uiten, dan ontstaat de kans dat het sacraal chakra onderactief wordt. Je houding is meer gesloten en contact met andere mensen verloopt moeizamer. Het sacraal chakra is uit balans en dit zorgt voor emotionele uitbarstingen. Er is weinig vertrouwen in jezelf of in een ander. Lichamelijk merk je dat je last hebt van je onderdrug en onderbuik. Vrouwen kunnen sterke menstruatie klachten ervaren. Op het gebied van seksualiteit heb je extreem veel zin in seks of zijn deze behoeften helemaal verdwenen.

Sacraal chakra weer in balans
Er zijn verschillende manieren om het sacraal chakra weer in balans te krijgen en het belangrijkste is: schaam je niet voor je buik. Probeer ook deze zone te omarmen als onderdeel van jezelf. Daarnaast kun je oranje voeding eten zoals zoete aardappel, tropisch fruit en pompoen. Omdat dit chakra het water element heeft, is veel water drinken ook erg belangrijk. Ontspan of mediteer regelmatig en laat gevoelens toe, deze mogen er zijn zonder erin te verdrinken.