Het duurde even, maar het is er: anti-aging chocolade!

Dat we ouder worden en op een gegeven moment doodgaan zijn twee feiten waar we, hoe graag we dat ook zouden willen, niet aan ontkomen. Gelukkig is daar de beauty industrie om dit proces wat dragelijker te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een pilletje of poedertje dat je helpt aan dikker haar, sterkere nagels of een jongere huid. Iedere vrouw heeft zo haar eigen manieren om haar lichaam en gezicht strak en stralend te houden (crèmes, botox en lipo niet uitgesloten). Er is niets mis mee om de natuur een handje te helpen. Sterker nog: elke vrouw tekent ervoor om ‘mooi’ oud te worden. De grote vraag is alleen hoe je dat doet.

Lees ook: Oud worden: hét geheim van mijn 100 jarige oma

Om te beginnen moet je dagelijks een stukje Esthechoc (aka Cambridge schoonheidschocolade), eten. Chocolade? Jazeker, want iedereen die gelooft dat chocolade zo’n beetje de grootste boosdoener voor je lichaam en gezicht is, is gek! Na tien jaar zwoegen is het een groep Britse wetenschappers gelukt om onze droom in vervulling te laten gaan dames. Is dat niet fijn?

Afbeelding via

De chocolade werkt ontstekingsremmend en helpt om de bloedsomloop en het zuurstofgehalte van de huid te verbeteren. De chocolade is samengesteld uit 100 gram pure chocolade (voor de smaak), 100 gram astaxanthine (kleurstof met genezende werking) en 300 gram wilde Alaska zalmfilet (gezonde vetten). Feitelijk gezien is Esthechoc niet meer dan een reep pure steroïde chocolade. De onderzoekers stellen dat, wanneer je regelmatig een stukje van deze chocolade eet, je zult merken dat je huid elastischer en gehydrateerder wordt. Dit heeft als gevolg dat je minder (snel) rimpels krijgt. Houden wij van!

Afbeelding via

Hoe weten we nu zeker dat Esthechoc datgene doet waarvoor het is gemaakt en deze uitvinding niet een nieuwe marketingtruc is? Voordat de chocolade verkocht mocht worden, is de werking van de chocolade uitvoerig door de wetenschappers getest. Vier weken lang hebben de wetenschappers een dubbelblind onderzoek gedaan met 3000 vrouwen (leeftijdscategorie 50 tot 60 jaar). Binnen drie weken merkte de deelnemers een verbetering van de huid (betere hydratatie, elastischere huid en minder rimpels). Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat zowel de biochemische (chemische omzetting van stoffen) als de metabole (stofwisseling) aandoeningen van het bloed en de huid van de deelnemers werd verbeterd.

Afbeelding via

De chocolate bevat 72,6 procent cacao (wat een gezond percentage is) en bevat slechts 38 calorieën! Je kunt een doos chocolade (bevat 21 stuks) hier bestellen en kost omgerekend ongeveer €45,00. (je moet er wat voor over hebben).

Lees ook: Mens, durf ouder te worden!