Het belang van de keuze van je ondergoed voor je vajayjay

Ondergoed moet comfortabel zitten of sexy zijn. Het liefst allebei! Als het kan… want sexy niemendalletjes zitten meestal minder comfortabel en je lievelingsonderbroek is echt niet sexy. Toch zijn er nog andere dingen waar je op moet letten als je jouw slip kiest. Een slechte slip kan jeuk en zelfs infecties down there veroorzaken.

Alexander Chiang, assistent klinisch professor op het gebied van gynaecologie vertelt aan SELF magazine: Sommige materialen laten geen lucht door, gaan broeien en verstoren natuurlijke balans van je vajayjay. Het juiste ondergoed kiezen is een serieuze zaak. Voor je het weet heb je een schimmelinfectie, blaasontsteking of geïrriteerde huid down there. Hier moet je volgens experts op letten:

Katoenen slipjes
Katoen is de beste keuze want: lucht doorlatend. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van je vagina gezond blijft waardoor je minder snel last krijgt van infecties. Koop het liefst slipjes met niet te veel poespas, een randje van kant gaat irriteren.

Synthetische materialen zijn zo slecht nog niet
Er wordt hard geroepen dat synthetische materialen rondom je intieme delen niet de beste keuze zijn. Toch is dit een fabel als we naar de feiten kijken. Er is namelijk geen een wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat polyester minder goed is dan katoen. Natuurlijk zijn er materialen die mogelijk schade veroorzaken, maar wie gaat er in een rubberen of latex slip over straat? Ja! Miley Cyrus misschien, maar dat is een ander verhaal. Of heb jij er nu stiekem ook een aan? Afijn. Als je veel gaat zweten zijn synthetische materialen zelfs een betere keuze. Katoenen ondergoed blijft vochtig na het sporten terwijl synthetisch materiaal veel eerder opdroogt. Zeker als je last vaak last hebt van schimmelinfecties, kan een vochtige onderbroek de trigger zijn. Het nieuwe synthetische ondergoed is dan een prima optie.

Toch zijn synthetische vezels niet voor iedereen
Sommige mensen zijn overgevoelig voor synthetische vezels. Deze overgevoeligheid van de huid op bepaalde materialen noemt men contactdermatitis. Jeuk en een branderig gevoel wil je voorkomen dus dan draag je toch een katoenen slip?

En dan de string…
Veel vrouwen dragen alleen maar strings. Dit is niet per se goed voor je vagina. Zeker als je veel beweegt komen er bacteriën van je vagina naar je anus en andersom! Wil je niet! Dit vergroot de kans op infecties en het is niet goed voor de natuurlijke pH waarde. Hoe strakker de string, hoe groter het risico. Dus misschien ’s nachts toch maar weer die oma onderbroek uit de kast?

Weten we dat ook weer. Oh. En vergeet ook niet om iedere dag te douchen! Hierdoor wordt de kans op vaginale infecties ook minder, hetzelfde geld voor het dagelijks vervangen van je ondergoed. Verwissel tijdens je menstruatie ook regelmatig je tampon of maandverband. Ook hier zijn bacteriën dol op, net als op vochtig ondergoed. Dus als je sport is het verstandig om een reserve slip mee te nemen!

Lees ook: Waar koop jij een eerlijke onderbroek?