Dikke bank-entertainment tip: Hands Off My Chocolate bites

Snoepen, snaaien, snacken. December barst ervan. ‘Nu nog even de remmen los om in het nieuwe jaar weer normaal te doen.’ Om straks op een houtje te bijten, is ook zo wat. Hands Off My Chocolate heeft sinds een poosje vegan bites, waarmee je net een tandje liever bent voor planeet, dier en lijf. 

Happen naar Hands Off My Chocolate

Hallo laatste dagen van het jaar. Hallo afsluiten dat jaar en vooruitblikken op 2022. Zit er dik in dat je in het nieuwe, verse jaar iets anders wil doen zonder aan comfort in te hoeven boeten. Hah, Hands Off My Chocolate is je go to-adresje. Wel bite-size snacken alleen dan zonder het dierlijke, het milieuvervuilende. Perfect als je voorzichtig aan moet doen met lactose of bewuster wil leven.

Hands Off My Chocolate

Bij Hands Off My Chocolate weten ze daar wel raad mee. Hoe, wat, waarom? Als plantaardige chocolademakers schudden ze het (chocolate) bite-size schap wakker met hun gloedjenieuwe vegan bites. Bites die je gerust de plantaardige look-a-likes van de meest populaire smaken in de super kan noemen (waarom nog voor de niet-vegan versies kiezen, denk je dan hè). Op de ingrediëntenlijst geen synthetische rommel, maar rijstmelk, eerlijke chocolade, nul palmolie en 100% natuurlijke ingrediënten. En die knalkleuren van de bites dan, zit daar zelfs geen shit in? Correct! De kleuren komen onder andere van biet en caroteen, dus hoe natuurlijk wil je het hebben.

Zeg, zie je jezelf al onderuit gezakt op de bank in zo’n zak graaien? Snoepen like no one’s watching. Geloof ondergetekende, de zak Popcorn, Peanut of Crispy gaat diezelfde avond nog leeg en delen wordt een uitdaging al dan niet niet te doen. Ze heten niet voor niets ‘Hands Off My Chocolate.’

Eerlijke, traceerbare chocolade

Nog even over het deel ‘eerlijke chocolade.’ Het gros van wat er in het supermarktschap ligt heeft een bittere bijsmaak. Vooral voor het milieu. De wikkels en verpakkingen shinen de pan uit, maar daarachter schuilt een verdrietig verhaal. Althans, vaak dan. De werkomstandigheden van veel cacaoboeren zijn erbarmelijk, het loon is benedenmaats en om palmolie te verkrijgen (wat dus in heel veel van onze chocolade cravings zit) worden ontelbaar veel voetbalvelden aan tropisch regenwoud illegaal gekapt. Kommer en kwel. Tot zover de misère. Hands Off doet niet mee aan die ongein. Daarom zijn ze sinds 2013 een match met Cocao Horizons, een onafhankelijke non-profit stichting die cacaoboeren verzekert van een premium prijs en educatief ondersteunt (o.a. in Ivoorkust, Tanzania en Ghana). Boeren leren hoe duurzamer te verbouwen, zodat ze meer uit hun grond kunnen halen. Komt boer, burger en natuur ten goede.

En waar ze op dit vlak al zoveel olifantenstappen voorlopen op de rest van cacaoproducerend Nederland (en ver buiten de landsgrenzen), doen ze er nog een royale schep bovenop. Sinds februari is de cacao van Hands Off My Chocolate volledig traceerbaar. Van boon tot bite weten ze het fijne van hun cacao. Handjes in de lucht, kom op, kom op!

Hah, zin in een lekkere snack gekregen hè? De vegan bites zijn er in de smaken Peanut, Crispy en Popcorn. Verkrijgbaar via de AH en HOMC-webshop (€2,99).