Een goed begin… zijn deze vegan ontbijtjes

Hoe maak je van iedere ochtend een feest? Met een lekker ontbijt natuurlijk. Nu we massaal binnen blijven nemen wij ’s ochtends meer tijd om te experimenteren met nieuwe ontbijtjes. De lekkerste delen wij maar al te graag. Oja ze zijn vegan en glutenvrij.

Coco Start met peer en pistache

De romige Coco Start van Abbot Kinney’s heeft niet veel nodig. Toch mikken wij er toppings in om de smeuïge Coco Start nog appetijtelijker te maken. Wanneer je je kom vult met Coco Start, peer, pistache crunch (even zelf stampen met de vijzel) en rauwe cacao nibs lijkt het alsof je de dag begint met een taartje!

Oat Start met aardbeien en glutenvrije granola

Oat Start Natural, op basis van haver, is de nieuwste plantaardige yoghurt van Abbot Kinneys. Oat Start Natural is zijdezacht, vetarm en vrij van onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Met aardbeien en glutenvrije granola (kopen of zelf maken) begin je je dag very good.

Coco Start Mango

Zin in een tropisch ontbijt? Begin je dag dan met Coco Start Mango. Voeg een 1 mango of half doosje bevroren mangostukjes toe aan de yoghurt en eventueel wat crispy gepofte boekweit. Niks meer aan doen!


Homemade glutenvrije granola

Wanneer je de glutenvrije granola zelf maakt, heb je een groot voordeel: het smaakt verser dan vers en net uit de oven is het zelfs nog een beetje warm. Zalig!

Dit heb je nodig:
250 gram glutenvrije havervlokken
100 gram cashew noten
50 gram pompoen pitten
50 gram zonnebloem pitten
75 gram walnoten
75 gram kokosolie
5 eetlepels gebroken lijnzaad
Geraspte kokos naar smaak
1 eetlepel kaneel
snuf zout
2 eetlepels ahornsiroop of honing

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Hak de noten en pitten fijn met een vijzel of met een deegroller. Verwarm ondertussen de kokosolie tot deze helemaal gesmolten is. Meng de noten, het lijnzaad, de geraspte kokos, kaneel, ahornsiroop of honing en kokosolie. Schep alles goed door elkaar en verspreid over de bakplaat met bakpapier. Na ongeveer 10 tot 15 minuten is de granola klaar.