Glutenvrije kokostaart met limoen, bosbessen én witte chocolade

Wij kregen laatst een hele voorraad Coco Start van Abbot Kinney’s om te proberen. Nu zijn wij niet van de breakfast bowls dus moesten we iets anders verzinnen om te maken met de romige plantaardige yoghurt. Taart! Kokostaart met limoen, bosbessen en witte chocolade! De taart is fris en zoet tegelijk. En je kunt best een stuk taart nemen als ontbijt, want ja, het is toch yoghurt? Vooruit. Met een beetje slagroom dan….

De taartbodem hebben we gemaakt met glutenvrije koekjes. Eigenlijk kun je hier alle soorten koekjes voor nemen en je kunt de taart ook vegan maken! Het is een beetje spelen met de ingrediënten maar volgens mij wordt dit exemplaar altijd verrukkelijk.

Dit heb je nodig
-400ml Coco Start van Abbot Kinney
-250 ml slagroom
-1 limoen
-1 à 2 eetlepels agavesiroop
-7 blaadjes gelatine (of een plantaardige vervanger zoals tapiocameel
-300 gram glutenvrije koekjes (voor een dunnere bodem heb je minder koekjes nodig)
-100 gr gesmolten kokosolie (misschien heb je niet alles nodig?)
-Witte chocolade
-Blauwe bessen
-Kokosrasp

Zo maak je het
Bekleed een bakvorm met bakpapier en begin met de bodem. Voor de bodem maal je de koekjes fijn in een keukenmachine of je doet dit met een deegroller. Voeg ongeveer twee eetlepels kokosrasp aan de verkruimelde koekjes toe. Verwarm de kokosolie au bain marie en voeg de gesmolten kokosolie toe aan het koekmengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan. Wij doen dit met een lepel. Daarna zet je de bodem in de koelkast zodat deze harder wordt.
abbot kinneys
Laat de gelatine weken in kom met koud water, was de limoen en rasp de schil. Zet de limoenrasp opzij en pers de limoen helemaal uit. Verwarm het sap van de limoen in een steelpannetje en voeg de gelatineblaadjes (zonder het water!) een voor een toe. Roer net zolang tot de gelatine helemaal verdwijnt in het limoensap, je wilt geen klontjes meer zien. Laat het mengsel afkoelen en ga verder met het kloppen van de slagroom totdat deze stijf is. Wij voegen twee eetlepels agavesiroop toe om de taart iets zoeter te maken.

kokostaart

Na het kloppen van de slagroom pakken we de Coco Start erbij. We nemen alvast een lepel uit het bakje en mengen dit met het limoenmengsel om het af te laten koelen. Daarna doen we het limoenmengsel en de Coco Start in een kom om het vervolgens zo snel mogelijk te mengen. De slagroom roeren we er als laatste door en wanneer het mengels gemixt is, verdelen we het over de taartbodem. Het eindresultaat moet nog 4 uur in de koelkast opstijven. Ondertussen kun je de witte chocolade raspen. Meng de witte chocoladerasp met twee eetlepels kokosrasp en zet dit mengsel opzij in een kommetje. Snijd de blauwe bessen doormidden en zet deze opzij totdat de taart uit de koelkast mag. De laatste stap is het decoreren van de taart met het witte chocolade/ kokosmengsel en de blauwe bessen. Voeg eventueel wat eetbare bloemen toe voor meer kleur et voilà! Bon appétit.