Gardenbistro Oriole hartje Amsterdam

Het The Grand hotel in Amsterdam, voluit Sofitel Legend The Grand Amsterdam, is een grand dame. Zo trouwde hier Prinses Beatrix op 10 maart 1966 met Claus van Amsberg en hebben al meerdere wereldsterren een nachtje in het hotel gelogeerd. Eerlijk is eerlijk ik zou geen oog dicht doen op deze mooie plek, zonde! Ik wil juist alles ervaren en proeven! Voor trek in verfijnde gerechten kun je terecht bij het chique restaurant Bridges. Met ster. De prijzen van Bridges zijn dan ook niet voor alledag maar bij de nieuwste parel: gardenbistro Oriole schuif je echt wel vaker aan.

Het voelt toch altijd een beetje alsof je een hidden gem hebt ontdekt als je aanschuift bij een fijne, gastvrije plek hartje Amsterdam. Zeker als je in de zomer ook heerlijk in de binnentuin kunt vertoeven. Al zitten wij binnen prinsheerlijk op de groene banken. Ook de marmeren tafels mistaan niet bij de zwart-witte vloer. Het fraaie interieur is met smaak ingericht, smaken de gerechten net zo verfijnd?

Oriole bistro

Op de kaart staan gerechten met een mediterraans tintje. Je kunt genieten van een klein aperitief, uitgebreid lunchen of dineren. De chef Raoul Meuwese gaat ons verassen met een uitgebreide lunch. Voor wie wil zijn er oesters – HEERLIJK – en de friet van de ‘Frietboutique’ met truffelmayonnaise en geraspte Parmezaanse kaas is to die for!
oriole
Normaal vind ik het aandeel groentes op de menukaart karig maar bij Oriole zie ik verschillende opties die op unieke wijze bereid worden. En er is vlees (Pata Negra vooraf! & steak tartare). En vis (we love: coquilles & risotto met inktvis). Alles waarvoor je nog een keer komt eten. Dat smaakt naar meer!

Het menu zien? Neem een kijkje op de website en reserveer hier een tafel!