Flink ontbijten en nog steeds honger hebben

Je bent niet per se een grote eter maar hoe komt het dan dat jij s’ochtends rond een uur of elf enorme trek hebt? Braaf eet jij jouw breakfast bowl of een boterham. Een paar uur later zit je alweer met je hand in de snack la om de honger te stillen. Want de lunch ga je écht niet meer redden!

Dus als je regelmatig de dag begint met een avocado toast, gezonde ontbijtgranen of fruit en je hebt om elf honger als een paard, dan kan het iets anders dan honger zijn waardoor jij MOET eten.
Wat is honger? Volgens dietisten kun je eigenlijk geen honger hebben als je een goed ontbijt op hebt. Vraag jezelf dus af of het echt ‘honger’ is of dat je gewoon trek hebt. Waarschijnlijk heb je gewoon enorme zin om ergens aan te knabbelen. En als je gewend bent om dan een suikerhoudende snack te nuttigen, dan hang je d’r aan! Dan wil je lichaam steeds vaker en steeds meer suiker.

Mocht je toch iets te knabbelen willen rond een uur of elf, kies dan voor wortels, komkommer, groene appels of een ander gezond tussendoortje. Vermijd koek, snoep en frisdrank! Daardoor wordt de honger en energiedip alleen maar erger…