Fix je ‘split ends’ met avocado, echt het werkt als een malle!

Het is een trieste dag wanneer je je realiseert dat je stofwisseling niet meer is wat het ooit was, terwijl je terugdenkt aan je jeugdige lijf en prachtige gezonde haarlokken tijdens je middelbare-schoolperiode. Ach, youth has no age, toch? Maar waren komen opeens die ‘spit ends’ vandaan? Het lijkt wel of ons haar steeds meer verzorging nodig heeft.

Kijkend naar de kalender, mei en de nabijheid van juni (lees: zomer) is het tijd voor een fixing plan, voordat je haar te maken krijgt met zon, chloor en zeewater. Met name onze gespleten haarpunten kunnen wel wat extra aandacht gebruiken.

Lees ook: Gebruik rijstwater voor een gezonde, volle en glanzende haardos.

Mijn haar is een crash diëter. Het houdt direct van resultaat. En laten we dat nou nodig hebben! Hierbij een recept voor een super goedkoop DIY haarmasker dat meteen werkt. Wat heb je nodig?

– Een halve avocado (of een hele voor super lang/dik haar)
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels mayonaise
– Een theelepel citroensap als je blond bent of ombre’d of wanneer je natuurlijke highlights wilt aan brengen
– Een elastiekje
– Een plastic zak

Zo ga je te werk

1). Meng de ingrediënten in een kom.

2). Haal diep adem, dan, druk je hand in de unholy guacamole die je net hebt gemaakt en masseer op je haar zo net onder je oren, helemaal naar beneden naar je droge punten.

3). Bind je haar in een knot, doe dan een plastic zak over je haar. Laat dit gedurende 30 minuten inwerken. Mediteer!

4). Spoel je haar uit met shampoo en herhaal het wasproces, dus: schuim, spoelen, herhaal. Breng conditioner aan zoals je normaal zou doen. Gebruik shampoo en conditioner op natuurlijke basis! Sulfaten, siliconen en parabenen zijn namelijk erg slecht voor je haar.

Herhaal dit eens per twee weken voor extra glans en gezond haar. Ik zal niet liegen: dit proces klinkt walgelijk. Maar het was 100% de moeite waard: na slechts één behandeling,

Ben je niet zo van de zelf geknutselde haar treatments?
In de webshop van Real Skin Care kun je heerlijke, natuurlijke haarproducten bestellen, die net zo goed zijn, zo niet beter.

Met name de Leonor Greyl Huile Secret de Beauté Oil (Cosmopolitan Beauty Award winner) Dit is een van de weinige oliën die niet gevuld is met siliconen. De geur is goddelijk en verspreidt een prachtige glans in het haar en op de huid. En heeft ook nog eens een natuurlijke UV-filter!