Niet vooruit te branden? 5x energierijke voeding die je een boost geven

De donkere dagen voor Kerst gaan nu echt beginnen. Steeds later laat de zon zich ’s ochtends zien, steeds eerder gaat ze ’s avonds terug d’r mandje in. En dan kan een energiedip op de loer liggen die niet te verslaan is met slechts een cafeïneshot…Gelukkig is er genoeg energierijke voeding, waardoor jij wél weer vooruit te branden bent. Pep jezelf op met o.a.:

1. Gember
Gember, het wordt wel gezien als een van de meest gezonde foods ter wereld. Hoe kouder het buiten wordt, des te meer verse gember ik bij de buurtsuper insla. Deze specerij kan namelijk – naast dat het o.a. ontstekingsremmend werkt – voor een flinke oppepper zorgen. Lekker om wat stukjes in heet water te doen, en je homemade gemberthee is born. 

2. Water, water, water

Drink je te weinig water, dan kan je je sneller moe voelen als gevolg van een soort ‘uitdroging.’ Niet zo gek als je je bedenkt dat voor bijna alles in ons lichaam water key is. Nu kan je gaan voor water uit de kraan, maar wist je dat kokoswater (door de aanwezigheid van veel kalium) je al helemaal een energieboost kan geven? Haal dat tropische gevoel dus maar snel in huis!

3. Zeewier

Zeewieren zitten bomvol mineralen. Denk bijvoorbeeld aan spirulina, chlorella en marinefytoplankton. Je hebt ze vaak in vitaminepil- en poedervorm, super makkelijk dus om deze groene toppers toe te voegen aan bijvoorbeeld je ontbijt(smoothie).

4. Citrusvruchten

Power krijg je zeker als je de keuze laat vallen op citrusvruchten. Wat dacht je van een sinaasappel uit het vuistje eten, sinaasappelsap (wel de versgeperste variant) te drinken óf een scheutje citroensap aan je thee of water toe te voegen. Energiekick, kom maar doorrrr.

Energierijke voeding energiedip
5. Eieren

Of je nu voor een sunny side up, scrambled, gepocheerd of tikeitje gaat, dit kleintje heeft superkrachten. Het bevat een bups aminozuren die je lichaam nodig heeft voor de spiervorming, én het is één van de weinige natuurlijke producten met een dosis vitamine D (ook wel de zonvitamine genoemd). En laat die laatste veel te doen hebben met je energielevel, daar wil je geen tekort van krijgen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ik jaren geleden een vitamine D-tekort had, ondanks dat ik dacht genoeg sunny summer dates gehad te hebben. Gun je niemand. Sindsdien doe ik altijd na de zomer en de winter een bloedtest om te checken hoe het ervoor staat. Better safe than sorry. Dus blijf je ondanks bovenstaande tips niet vooruit te branden? Contact je huisarts en laat je vitaminepeil onderzoeken. Voor vragen, contact me gerust!