Dry January is voorbij en dus is het : cocktail time!

Jaa we mogen weer! Het was wellicht even doorbijten, maar we mogen weer (met mate) alcoholische versnaperingen nuttigen. Om dat te vieren hebben wij vijf cocktails met bubbels op de kaart gezet. Proost!

The Love Potion Cocktail 

INGREDIËNTEN

  • Blauwe bessen siroop
    1/3 kop blauwe bessen
    1/3 kop water
    1/3 kop suiker
  • Voor de cocktail
    Een fles prosecco/ champagne
  • Voor de garnering
    4 takjes tijm
    8 blauwe bessen

INSTRUCTIES

  1. Breng in een kleine pan de blauwebessen met het water en suiker aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat het 10 minuutjes sudderen. Filter de blauwe bessen uit de pan en laat de siroop afkoelen.
  2. Voeg twee theelepels siroop toe op de bodem van elk glas. Vul deze vervolgens met prosecco/ champagne en garneer de glazen met een takje tijm en twee blauwe bessen.

 

the-love-potion-cocktail

Bron: Jacquelyn Clark

Meloen, Mint en Bubbles

INGREDIËNTEN

  • 12-14 meloen balletjes van een rijpe meloen (te maken met een ijslepel)
  • 50- 80 ml meloen likeur
  • 1 fles prosecco
  • 6 munttakjes

INSTRUCTIES

  1. Voeg een paar meloen balletjes in elk glas
  2. Schenk ongeveer 15ml meloen likeur per glas over de meloen balletjes
  3. Top af met de prosecco
  4. Knijp voorzichtig in de muntblaadjes en voeg hiervan 1 in elk glas

 

melon-mint-prosecco

Bron: The Kitchn

Granaatappel, Rozemarijn en Sparkle

INGREDIËNTEN

  • 1 fles prosecco
  • 55ml perziken schnapps
  • 4 theelepels versgeperst citroen sap
  • 120ml granaatappelsap
  • 1 klein flesje mango bruiswater
  • 6-8 takjes rozemarijn
  • 1 verse granaatappel
  • .5 kop suiker
  • 1 kop water

INSTRUCTIES

  1. Schenk 1 kop water in een klein pannetje. Voeg hier 2-3 takjes rozemarijn aan toe en breng dit aan de kook.
  2. Voeg de suiker aan het kokende water doe en roer dit om totdat de suiker volledig is opgelost.
  3. Haal de pan van het vuur, verwijder de rozemarijn en laat de siroop afkoelen.
  4. Maak de granaatappel schoon
  5. Schenk 4 glazen prosecco in
  6. Voeg hier 15ml perzik schnapps aan toe, 15ml rozemarijn siroop, 1 theelepel citroensap, 30 ml granaatappelsap en een scheutje mango bruiswater.
  7. Als garneren kan je een aantal granaatappel zaadjes toevoegen met een takje rozemarijn.

 

pomegranate-rosemary-spritzer-with-prosecco

Bron: A House In The Hills

Rose’s Valentines Day Cocktail

INGREDIËNTEN

  • 45ml rosé
  • 15ml vers grapefruit sap
  • 15ml suiker siroop
  • 1 eiwit
  • 45ml bubbels (prosecco/ champagne)

INSTRUCTIES

  1. Schenk de rose, grapefruit sap, suiker siroop en ei wit in een shaker met ijs
  2. Shake de shaker voor 10-15 seconden, totdat deze volledig ijzig is geworden
  3. Schenk in een cocktailglas d.m.v. een strainer en top deze af met bubbels
  4. Garnering opties: eetbare bloemen of een stuk grapefruit

 

rose-valentines-day-cocktail-with-100-layer-cake

Bron: Crate & Barrel

Peer & Tijm Cocktail

INGREDIËNTEN

  • 2 beker biologische appelsap
  • 1 rijpe, maar stevige peer in dunne stukjes gesneden
  • 12 takjes tijm
  • 1/4 kop sinaasappel likeur (vb Grand Marnier)
  • 1 fles sparkling wine (champagne/ prosecco/ cava/ etc)

INSTRUCTIES

  1. Voeg de appelsap, peer, tijm en likeur samen in een grote kan. Roer deze samen en plaats de kan, 2-4 uur in de koelkast, zodat de smaak van de peer en tijm goed in kunnen trekken.
  2. Verdeel de sap tussen 6 champagne flutes en top deze af met de sparkling wine.
  3. Garneer de klazen met een takje tijm

 

bottoms-up-pear-thyme-fizz

Bron: Camille Styles

Inspiratie via: Sheer Luxe

Lees ook: Drinken is zeker wel ergens goed voor je