Dry january: dit zijn de voordelen én een heerlijke virgin cocktail

Dry January – een maand zonder alcohol. Daarmee heb je misschien wel de beste start van het nieuwe jaar te pakken. Zo weten we allemaal dat alcohol zalig smaakt maar niet goed voor je is. Welja. Af en toe een glaasje is geen ramp maar meestal wordt dit glaasje een fles. Of twee flessen. Wanneer je (bijna) dagelijks drinkt, doe je je lichaam een groot plezier met een maand zonder alcohol en wel hierom:

1. Het scheelt kilo’s
Afvallen omdat je geen alcohol drinkt? Neuh. Dachten wij. Totdat we het probeerden: een maand zonder alcohol en warempel! De kilo’s vlogen d’r af. Een alcoholische versnapering zit vol calorieën en die plakken lekker aan je buik, armen, bovenbenen en zelfs onder je kin. Dry january scheelt je zo een paar kilo.

2. Je voelt je energieker
Niet drinken zorgt ervoor dat je je energieker, minder moe of opgeblazen voelt. De dag begint stukken relaxter wanneer je deze vol energie start en katers? Wat zijn dat ook alweer…

3. Je slaapt beter
Na een avondje pimpelen, slaap je minder goed. Je kunt er de klok op gelijkzetten dat je regelmatig wakker wordt. Vooral de diepe slaap lijk je maar niet te vatten. Niet drinken garandeert een goede nachtrust.

4. Zeeën van tijd
Zonder dat je het door hebt, slokt drinken best veel van je kostbare tijd op. S’avonds een wijntje is genieten maar daardoor kom je nergens anders aan toe. S’ochtens moet je dan eerst bijkomen van de avond en deze vicieuze cirkel blijft zich herhalen. Stoppen met drinken zorgt ervoor dat je tijd overhoudt.

5. Een mooie huid
Het is algemeen bekend dat drinken niet bevordelijk is voor een stralende huid. Alcohol vergroot de kans op celbeschadiging en veroudering van de huid. Dit komt door uitdroging waardoor de huidbarrière verzwakt.

6. Leer weer voelen
Alcohol heeft de gave om emoties uit te schakelen. Daarom smaakt het zo lekker na een stressvolle dag of na tegenslagen. Wanneer je opeens stopt met drinken word je geconfronteerd met wie je echt bent. Als je je naar voelt kun je dat niet langer wegdrinken, dus zul je deze gevoelens intenser ervaren. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen.

CEDER’S NOGRONI

Ceder’s Crisp (€ 20,99) is hét alcoholvrije alternatief voor gin. Met dit ingredient kun je werkelijk een fantastische virgin cocktail maken. Ceder’s, gemaakt met Zweeds water en Zuid-Afrikaanse kruiden wordt gekenmerkt door smaken van jeneverbes, citrus, komkommer en kamille. Zeer goed voor een Nogroni.

De Nogroni is een cocktail voor de wat meer gevorderde at home shaker. Gooi alle ingrediënten, samen met ijs, in je shaker. Even schudden en schenk de cocktail uit in een tumblerglas.
Schenk hem uit in een tumblerglas.

nogroni

Ingrediënten
– 50ml Ceder’s Crisp
– 15ml sinaasappelsap
– 40ml rood grapefruit sap

Tip: verse kruiden en vruchten maken je cocktailhelemaal af. Maak met een aardappelschilmesje lange krullen van bijvoorbeeld een citroen ter garnering.