Dit zijn de grootste ergernissen op het terras

Heerlijk! Het is mooi weer dus zit jij op het terras. Wijntje erbij, je kent het wel. Toch zijn er altijd dingen (vooral mensen) die het voor jou verpesten. Denk hier maar eens aan:

Geen plek
Dit is de eerste teleurstelling. Na een dag hard werken is het ein-de-lijk tijd voor het terras, denkt de hele wereld. Want als jij arriveert is het bomvol en keer jij met de staart tussen de benen weer naar huis.

Halloooo? Wij willen bestellen!
Als je een plek hebt verovert is het nog maar afwachten of je wat te drinken krijgt. De verhitte bediening rent van hot naar haar maar niet naar jou. Ze zien je niet, negeren je of hebben het té druk met die knappe mannen of vrouwen achter jou.

Wat duurt het lang?
Wanneer jij na veel moeite hebt weten te bestellen kan het enige tijd duren voordat de dorstlessers arriveren. Zijn ze je nu vergeten of? Het stel wat later heeft besteld zit nu al wel aan de drank!

Er zit iets in je drankje
Niks zo vervelend als vliegen, haren of andere onaangename verassingen in je glas. Als je hier iets van zegt wordt je met scheve ogen aangekeken. Wat willen ze dan?

Vieze glazen
Bijna net zo erg als ongedierte in het glas zijn vlekken op het glas. Lippen, vingers en andere verschijnselen zien we liever niet.

Wiebelende tafels
Zo gaat het hard met de drank, bij iedere beweging gaat er weer wat over de rand van je glas.

Hutjemutje!
Je zit bij de buren op schoot en hoort alles wat ze zeggen. Als je richting het toilet wandelt gaat dat niet zonder slag of stoot. Pardon? Pardon, mag ik er even langs? O en je stoot ook nog een glas van tafel.


Wat waait het hard!
Een plek uit de wind was fijn geweest.

Flirtende bediening
Jij was van plan om samen met je lief op het terras te vertoeven, als daar het derde wiel van de wagen aankomt! We hebben het hier over de bediening die het wel erg goed kan vinden met jouw partner. Daar moeten we niks van hebben!

Rokende buren
Het rookverbod in de horeca mag van jou ook best worden toegepast op het terras. Jij ergert je groen en geel aan de schoorstenen die volop zitten te paffen en de rook expres naar jou uitblazen.

Klagende buren
Nog irritanter dan rokende buren zijn klagende buren. Rokers kunnen bijna nergens terecht, dus als je buiten zit is het je lucky day. Kun je een keer blijven zitten voor de after diner peuk. Of toch niet? Want aan dat tafeltje naast jou wordt flink geklaagd: roken zou overal verboden moeten worden!

Jengelende kinderen
Begrijp ons niet verkeerd, ook kinderen mogen naar het terras. Brave kinderen dan. Want huilebalken en zeurpieten vergallen de ontspannen sfeer, zeker als de ouders hier niks van zeggen.

Lieke tipt: haar 10 lievelingsrestaurants op Ibiza!

Bildécolleté
Niks zo oncharmant als het bildécolleté waar jij zo inkijkt.

Straatmuzikanten
Het kan gezellig zijn: muziek op de achtergrond. Over het algemeen zijn wij van mening dat de accordeons, trompetten en orgels buiten beeld moeten blijven. Ze bakken er meestal niks van!

Rozen voor die mooie dame? Foto?
Ongewenste gasten aan tafel die nog wat van je willen ook? Ga weg! Wij willen geen roos en al helemaal niet op de foto.

Blote voeten
He, getverderrie! Liggen daar nou twee voeten naast jou op een stoel? De meeste voeten die zich zo vrij voelen om op een stoel plaatst te nemen zijn niet goed verzorgd. Schimmelnagels, eeltplekken en tenenkaas op het terras moet verboden worden!

Lallende groepen
Groepen Engelse toeristen, vrijgezelle feesten of bouwvakkers met een glas teveel op. Allemaal to much op het terras. Luidruchtig en soms zelfs gevaarlijk.

Praatgrage einzelgängers
Het is heus niet erg als een oude dame een praatje maakt over het weer, of iemand je vragen stelt over hotspots. Op levensverhalen van reizende oude mannen, complimenten van gladde types en commentaar van oude zeurpieten zitten wij niet te wachten. Als je toevallig op de verkeerde plek gaat zitten heb je hier met een beetje pech de hele avond last van.

Volg ons ook op Instagram!