Dit is waarom je je boerenkool moet masseren

Boerenkool, je houdt ervan of he-le-maal niet. Het kan best bitter smaken, het is ook nog ‘s vrij sterk en daarom moeilijk te combineren met andere groenten. Na de vorst smaakt deze koolsoort iets zoeter, maar voor veel mensen is dat niet genoeg. En het is zo gezond! Dus beter zorg je ervoor dat je deze koolsoort wél lekker gaat vinden, want dat is niet onmogelijk.

Wat heb je nodig?
-300 gram fijngesneden verse boerenkool
-Olijfolie
-Citroen
-Zeezout

Hoe maak je het?
Doe de boerenkool in een grote kom, voeg een scheutje olijfolie, een paar druppels citroensap en een snufje zout toe. Vervolgens ga je de boerenkool met – schone – handen zachtjes masseren. Doet dit een paar minuten, dan wordt de boerenkool vanzelf zachter van textuur en door de massage worden de vezels afgebroken waardoor je het makkelijker kunt verteren. Het zout en de citroensap zorgen ervoor dat de bittere smaak minder wordt. Appeltje eitje!

De krankzinnig verassende voordelen van waterkefir!