Deze natuurlijke ingrediënten doen het goed in bad

Een bad nemen is de beste manier om te ontspannen én om jouw huid eens flink aan te pakken. Gebruik natuurlijke ingrediënten om jezelf onder te dompelen in wonderwater. Je zult zien dat je je na een bad stukken beter voelt. Met een paar druppels olie in het water wordt jou huid ook nog eens zijdezacht.

Olie
Je kunt olijfolie of kokosolie gebruiken voor een zachte huid.

Zout
Badzout is een fijne toevoeging voor een bad waarna jij je herboren voelt. Zout in bad bevordert de bloedcirculatie, werkt rustgevend en verzacht de huid. Zelfs kleine rimpels verminderen. Vul het bad dus met warm water en voeg ongeveer 500 gram zout toe. Baking soda zorgt er binnen 15 minuten voor dat dode huidcellen verdwijnen zonder irritatie.

Melk
Die Cleopatra was een slimme vrouw. Al jaren terug wist ze dat melk rijk is aan proteïnen, calcium en vitamines. Melk wordt snel opgenomen door de huid die na het bad super zacht aanvoelt. De melk heeft ook een kalmerende en rustgevende werking. Het is vrij eenvoudig om zelf een melkbad te maken. Neem als basis ingrediënten: melkpoeder en eventueel zout. Nu mag jij bepalen welke ingrediënten je er nog meer bij gooit: sinaasappelschil, citroenschil, kamille, rozenolie, lavendelolie en ga zo door.

Honing
Honing vermengt zich prima met water en voorkomt uitdroging. Terwijl jij in bad ligt wordt jouw huid gehydrateerd en zacht. Rauwe honing is het allerbeste voor de huid.

Kruiden
Kruiden helpen stress te verminderen, kalmeren de huid en zijn rustgevend voor de geest. Probeer gedroogde kruiden zoals munt, lavendel, kamille of rozemarijn. Maak van kaasdoek een soort van grote theezak en hang deze onder de kraan. Je kunt de kruiden ook koken en dit water aan het bad toevoegen.

Thee
Trek 3 tot 5 theezakjes in bad of voeg twee koppen sterke thee toe aan het warme water. Groene thee, muntthee en kamillethee lenen zich perfect voor deze detox voor de huid.

Lees ook: de key ingredients voor een perfecte hormoonbalans

Havermout
Gebruik havermout om jeuk te bestrijden, tegen allergische reacties of om een droge huid te verminderen. Zelfs bij waterpokken schijnt het te helpen. Dermatologen adviseren vaak Colloïdale havermout maar met een kop havermout uit de keukenkast kun je het al prima uitproberen.

Appel (cider) azijn
Appel (cider) azijn heeft veel gezondheidsvoordelen. Doe een kopje in bad en laat het 5 tot 15 minuten inwerken. Het verlicht een verbrande huid en zorgt ervoor dat de beschadigde huid hersteld.

Volg ons ook op Instagram!