Deze 6 guilty pleasures hebben voordelen!

Iedereen heeft ze: guilty pleasures. De hele dag op de bank hangen en non-stop series kijken, een reep chocolade ongegeneerd wegwerken of oneindig veel selfies maken om vervolgens snel te wissen. Deze gewoontes maken je hoofd leeg maar wist je dat ze ook voordelen voor onze gezondheid hebben? Dat maakt ze toch stukken minder guilty en iets meer pleasure.

1. Zingen in de auto
Heb jij ook een favoriete playlist in de auto? Grote kans dat jij luidkeels meezingt achter het stuur. No worries, dit is juist goed voor je. Zingen verbetert de longfunctie en ademhaling, vermindert stress en zorgt ervoor dat je alert blijft.
zingende kat
2. Vrij dansen
Je kent het wel, er is niemand thuis, de muziek staat aan dus de heupen gaan los. Schaamteloos zwier jij (in beha) door de kamer én op de bank. Deze dansmoves verscherpen de geest en verminderen zelfs de kans op dementie. Uit onderzoek van The New England Journal of Medicine is gebleken dat je tijdens het dansen direct beslissingen moet maken die je scherp houden. Ook gebruik je veel spieren en is het fijn om zonder enige druk vrij te bewegen. De perfecte uitlaatklep voor stress.

3. Uren badderen
Er is niks zo ontspannend als een warm bad. De hete stoom maakt luchtwegen vrij en vermindert de kans op infecties. Door de warmte gaat je bloed beter stromen waardoor de spieren en gewrichten beter kunnen ontspannen. Tot slot gaan poriën openstaan wat weer positief is voor het hydrateren van de huid.

4. Verveeld krabbelen
Teken jij ook de meest uiteenlopende kunstwerken als jij je verveelt? Mooi! Dit is goed voor je fantasie en geheugen. Terwijl jij er op los krabbelt blijf je toch gefocust en zul je belangrijke details beter onthouden dan wanneer je wegdroomt. Als jij met kleuren krabbelt hebben deze kleuren wellicht ook een positieve werking op je emoties. Zo heeft blauw een kalmerende uitwerking en paars is romantisch en stimuleert de creativiteit.

Een middagdutje is ook goed voor je!

5. Non-stop series kijken
Kun jij urenlang zoet zijn met fictieve Netflix series of Disney films? Heel goed, deze ontnemen voor even al je zorgen. Terwijl je wordt opgeslokt door de buis maak jij je veel minder druk om alle problemen in het dagelijks leven. Hierdoor heb je minder stress. Vooral als je een komische serie kijkt waarbij je veel lacht. Lachen is overigens ook een milde workout voor hart, longen en spieren.

6. Zoetsappige romans lezen
Met een kop thee en reep chocola onder een deken ben jij uren zoet met verhalen over onmogelijke liefdes. Lezen is een efficiënte manier om stress tegen te gaan. Mentaal stimulerende activiteiten zijn op de lange termijn goed voor je geheugen. Door veel te lezen creëer je ook een groter inlevingsvermogen.

Volg ons ook op Instagram!