De grote pluspunten van de kleine radijs
Laten we het eens over de radijs, een pittige groentesoort hebben. De wortel is knapperig, bitter, fris en scherp. Perfect in een frisse zomersalade én nu blijkt de radijs ook nog eens tot de superfoods te behoren. Vooral de bladeren, die wij altijd weggooien, zijn gezond.
De superradijs
De radijs behoort tot de Brassicae familie waar ook de bloemkool, spruiten en broccoli lid van zijn. Radijzen zitten boordevol vitamine C, B, ijzer, calcium, glucosinolaten en anthocyanen. Een oderzoek van de Jawaharlal Nehru Universiteit in New Dehli, India, heeft aangetoond dat de ingrediënten van de radijs de kans op kanker verkleinen. Daarnaast hebben ze een flinke antibacteriële en vochtafdrijvende werking waardoor ze helpen tegen een blaasontsteking.
Goed voor de lijn
Ook voor de afvallers doet de radijs meer goed dan kwaad. Ook al is hij nog zo klein, de Radijs vult wel goed. Ze bevatten weinig vet en calorieën én detoxen het lichaam.